13 – Μ.Κομνηνάκα – ΚΚΕ

provide an attachment id!

Μπορεί για τον λαό σταθερότητα να σημαίνει κάτι άλλο πέρα από το να μπορεί να ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες του;

Να έχει σταθερή δουλειά με αξιοπρεπή μισθό, τέτοιον που να ανταποκρίνεται σ’ αυτές τις σύγχρονες ανάγκες του. Να έχει καθολική και δωρεάν πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και παιδείας. Να έχει δικαίωμα στην ξεκούραση, την αναψυχή, στον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Να μην αγωνιά αν θα χάσει το σπίτι του ή αν θα μείνει χωρίς ρεύμα και νερό. Να μην κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του σε ένα καθημερινό δρομολόγιο ή από ένα φυσικό φαινόμενο ή φυσική καταστροφή εξαιτίας των επιλογών ενός εχθρικού κράτους που ιεραρχεί τα κέρδη έναντι της ανθρώπινης ζωής. Να ζει σε ειρηνικό περιβάλλον, με αλληλεγγύη με τους λαούς της περιοχής και όχι να κινδυνεύει από την εμπλοκή της χώρας μας στους ανταγωνισμούς και τους πολέμους των ιμπεριαλιστών.

Τι σχέση έχουν αυτές οι αγωνίες του λαού με αυτά που περιλαμβάνει η «κυβερνητική σταθερότητα», είτε με την εκδοχή της αυτοδυναμίας που πλασάρει η ΝΔ είτε με την εκδοχή της συνεργασίας που πλασάρει ο ΣΥΡΙΖΑ είτε με την «προσφορά» του ΠΑΣΟΚ για ρόλο πρόθυμου μπαλαντέρ σε όλες τις εκδοχές;

Σταθερότητα για να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι κοινές τους δεσμεύσεις για τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, στα οποία περιλαμβάνεται μεταξύ πολλών άλλων και το γρήγορο «ξεκαθάρισμα» των «κόκκινων» δανείων. Σταθερότητα για συνέχιση της λεγόμενης «πράσινης μετάβασης», που βυθίζει τον λαό στην ενεργειακή φτώχεια. Σταθερότητα για την επίτευξη της περιβόητης επενδυτικής βαθμίδας που προϋποθέτει σαν λίπασμα στον ανταγωνισμό τούς καθηλωμένους μισθούς στα «όρια των αντοχών της οικονομίας», κατά τον νόμο Αχτσιόγλου –Βρούτση και συνθήκες εργασίας-λάστιχο κατά το αντεργατικό έκτρωμα Χατζηδάκη. Σταθερότητα στις νατοϊκές δεσμεύσεις για την περαιτέρω εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο ΝΑΤΟ – Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά και την προώθηση των σχεδίων συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο, σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, για τα οποία περίσσεψαν εξάλλου οι «ηχηρές» δηλώσεις στελεχών και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ μετά και τη διόλου εθιμοτυπική επίσκεψη Μπλίνκεν.