32 – Κ.Μητσοτάκης – ΝΔ

provide an attachment id!

[…] Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας μπορούν να κάνουν τη μεγάλη διαφορά μόνο αν λύσουμε -αν κόψουμε μάλλον- τον Γόρδιο δεσμό της αποθήκευσης ενέργειας, διότι προφανώς δεν έχουμε συνέχεια λιακάδα και δεν φυσάει κάθε μέρα. Άρα η αποθήκευση ενέργειας, αποκτά κομβική σημασία για να αυξήσουμε τη δυνατότητα διείσδυσης των ΑΠΕ στο μείγμα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Αυτό αφορά τις μεγάλες εγκαταστάσεις ΑΠΕ, αφορά όμως και τα νοικοκυριά. Και θέλω να τονίσω ότι εμείς, στο καινούριο πρόγραμμα των “Φωτοβολταϊκών στη Στέγη”, επιδοτούμε, πια, ακριβώς τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας τα οποία κατασκευάζει η Sunlight. Να έχει δηλαδή το νοικοκυριό τη δυνατότητα όχι απλά να εγκαταστήσει ένα φωτοβολταϊκό, αλλά να μπορεί να αποθηκεύει και ενέργεια, κάτι που είναι τόσο σημαντικό για τη συνολική ευστάθεια του συστήματος.

Είστε, λοιπόν, στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας. Χθες είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω το σχέδιό μας για την Ελλάδα του μέλλοντος. Μίλησα για την πράσινη και ψηφιακή Ελλάδα, όπως την αντιλαμβάνομαι. Για μια χώρα που σύντομα θα φτάσει να παράγει το 80% των αναγκών ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ. Είναι μια πολιτική στην οποία προσωπικά πιστεύω πάρα πολύ. Είναι μια πολιτική στην οποία μπορούμε να γίνουμε πρωταγωνιστές. Αλλά δεν θέλουμε να είμαστε μόνο πρωταγωνιστές στο να παράγουμε ηλεκτρισμό από τον ήλιο και από τον άνεμο, θέλω να είμαστε πρωταγωνιστές και σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα. Για να μπορέσουμε να αναπτύξουμε εγχώρια τεχνογνωσία […]