43 – Κ.Σκρέκας – ΝΔ

provide an attachment id!

[…] ήδη έχουμε συμπληρώσει 20 μήνες συνεχών επιδοτήσεων και θα συνεχίσουμε μέχρις ότου τελειώσει η ενεργειακή κρίση που πλήττει την Ευρώπη. Το 70% αυτών των χρημάτων, προήλθε από την φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας».

Πείσαμε την Ευρώπη για επιβολή πλαφόν και εξοικονόμηση ενέργειας

Η σκληρή δοκιμασία της Ευρώπης εξαιτίας της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και την απόφαση της Μόσχας να πιέσει τα ευρωπαϊκά κράτη στον τομέα της ενέργειας, μας οδήγησε σε πρωτοβουλίες που σκοπό είχαν την ενεργειακή αυτονομία της Ελλάδας και την ενεργειακή απεξάρτηση της Ευρώπης. Κινηθήκαμε γρήγορα και αξιοποιήσαμε τους γείτονες συμμάχους μας ώστε να αποθηκεύσουμε ενέργεια. Παράλληλα είδαμε ότι οι πολίτες στήριξαν τις προσπάθειές μας, καθώς πετύχαμε μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας από εκείνη που αποφάσισε η ΕΕ. Αποδείχθηκε έτσι ότι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες είναι το στήριγμα και η πηγή δύναμης της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Είμαστε στις πρώτες χώρες του κόσμου στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Θέσαμε σκοπό τη μετάβαση της Ελλάδας σε μια εποχή καθαρής ενέργειας, με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Αυτό δείχνει τον σεβασμό της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στους πολίτες και στις επόμενες γενιές, οι οποίες αξίζουν να ζήσουν σε καθαρότερο Περιβάλλον. Με σειρά νόμων δώσαμε ισχυρή ώθηση στην εισαγωγή ΑΠΕ στο ενεργειακό μας μείγμα. Ταυτόχρονα, υλοποιούμε σειρά προγραμμάτων για τον ενεργειακό εκσυγχρονισμό νοικοκυριών, αγροτών κι επιχειρήσεων, όπως το «Εξοικονομώ 2021», το «Εξοικονομώ- Αλλάζω συσκευή», τα προγράμματα ηλεκτροκίνησης, αλλά και τα νέα προγράμματα «φωτοβολταϊκό στη στέγη» και «Εξοικονομώ- αλλάζω θερμοσίφωνα» που θα μειώσουν αποφασιστικά το κόστος ενέργειας σε νοικοκυριά και αγρότες […]