34 – Β.Κόκκαλης – ΣΥΡΙΖΑ

provide an attachment id!

[…] είναι εξωφρενικό να βλέπει κανείς ακόμη και σε μία τόσο εύφορη περιοχή, όπως αυτή των Βρυσιών, να «σπέρνονται» φωτοβολταϊκά πάνω σε γη υψηλής παραγωγικότητας. Και να γίνεται αυτό με τις ευλογίες της Κυβέρνησης, που «κλείνει το μάτι» στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα στον χώρο της ενέργειας, υπονομεύοντας το μέλλον του αγροτικού τομέα της χώρας.

Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δεσμευόμαστε πως από τις πρώτες ημέρες κιόλας της νέας προοδευτικής διακυβέρνησης, να βάλουμε φραγμούς σ’ αυτήν την ξέφρενη κατάσταση, δίνοντας κίνητρα στους αγρότες να μείνουν στη γη τους και να παράξουν εθνικό πλούτο που θα φέρει ευημερία και στους ίδιους και στη χώρα.

Επιπρόσθετα, πρέπει να υπάρξουν άμεσα, δραστικά μέτρα αναχαίτισης της ερημοποίησης της υπαίθρου, όπως η καθιέρωση αγροτικού ρεύματος και αγροτικού πετρελαίου, η άμεση αλλαγή του κανονισμού ασφάλισης του ΕΛΓΑ και η μείωση της φορολογίας όπου κρίνεται αναγκαίο. Σε μια χώρα… παροχής υπηρεσιών, οι μόνοι που έμειναν να παράγουν πρωτογενή πλούτο είναι οι αγρότες. Επιβάλλεται να τους στηρίξουμε εάν θέλουμε την ανάπτυξη του τόπου μας […]