56 – Γ.Αρμένης – ΣΥΡΙΖΑ

provide an attachment id!

Η προστασία του περιβάλλοντος και η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης αποτελεί κεντρικό στοιχείο της προγραμματικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Καταστατική αρχή μας είναι ότι δεν μπορεί να νοηθεί βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς συγκροτημένη πολιτική για το περιβάλλον και χωρίς ισότητα στην εφαρμογή των κανόνων.
Από το ολοκληρωμένο Κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ξεχωριστή θέση για τη Ζάκυνθο αποτελούν τα παρακατω σημεια:
Απεμπλεκόμαστε από την πολιτική εξόρυξης υδρογονανθράκων με μη ανανέωση αδειών έρευνας και εκμετάλλευσης.
Το εφιαλτικό μέλλον των εξορύξεων πετρελαίων από τις θαλασσιές περιοχές του Ιονίου δεν είναι μονόδρομος και η ναρκοθέτηση της περιοχής με υποθαλάσσιες αντλήσεις αποτελεί ωρολογιακή βόμβα για την καταστροφή του περιβάλλοντος και της οικονομίας του νησιού.
.Επανασύστηνουμε τους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών με μόνιμο προσωπικό, πόρους, συμμετοχική διακυβέρνηση.
Το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο της Ζακύνθου αποτελεί τεράστια θεσμική κατάκτηση για τη Ζάκυνθο και μπορεί να λειτουργήσει με τη συμμετοχή της Ζακυνθινής κοινωνίας και των φορέων της για την προώθηση ποιοτικού και εναλλακτικού τουρισμού παράλληλα με τις βιολογικές καλλιέργειες και τα ποιοτικά αγροτικά προϊόντα.
Ολοκληρώνουμε τα χωροταξικά και πολεοδομικά σχέδια σε όλη τη χώρα σε επίπεδο ΟΤΑ με αποτύπωση του σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης και αποκλεισμό εξαιρέσεων και αποσπασματικών εξυπηρετήσεων.
Τα πολεοδομικά σχέδια ολόκληρων περιοχών της Ζακύνθου καρκινοβατούν με αποτελέσματα αρνητικά για την οικονομία και καταστροφικά για το περιβάλλον.
Η ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ
ΑΠΑΛΛΑΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ