59 – Γ.Λαμπρούλης – ΚΚΕ

provide an attachment id!

Συνάντησε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, ενώ κατά τη διάρκεια των συζητήσεων με τους κατοίκους των κοινοτήτων αναδείχτηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως την ενεργειακή φτώχεια και την εκτόξευση των τιμών των καυσίμων, των πρώτων υλών, των ειδών πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, την καθήλωση μισθών και συντάξεων, με αποτέλεσμα να βιώνουν μια γενικευμένη ανασφάλεια και να πνίγονται στα χρέη

Να μη δείξουν εμπιστοσύνη στις κυβερνήσεις και στα κόμματα των μονοπωλίων, υπογραμμίζοντας ότι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κυβέρνησαν διαδοχικά, δοκιμάστηκαν ως προς την αντιλαϊκή πολιτική τους. Ενδεικτικά, σημείωσε ότι όλοι στάθηκαν απέναντι στην τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ για τα χρέη των ασφαλιστικών εισφορών των ΕΒΕ και για το πάγωμα των εισφορών επικαλούμενοι τις αντοχές της οικονομίας, αποδεικνύοντας στην πράξη, για ακόμα μία φορά, ποιον υπηρετούν όταν βρεθούν στην κυβέρνηση. Θυμίζοντας ότι το KKE στέκεται διαχρονικά στο πλευρό των μικρών αυτοαπασχολουμένων,αγροτών , αναδεικνύοντας τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων, αλλά και δείχνοντας τον δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης και ικανοποίησης των πιεστικών αναγκών, πρότεινοντας και αντίστοιχα μέτρα για πολλούς κλάδους επαγγελματιών.

Απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης όχι μόνο σε όσους κατά καιρούς βρεθήκαμε μαζί στους αγώνες, αλλά και σε όλους όσοι τώρα, για πρώτη φορά ακούν τις θέσεις μας, προβληματίζονται, ξέρουν πως εδώ βρίσκεται μια πολιτική δύναμη που είναι σταθερά στο πλάι τους, δεν κάνει πίσω, παλεύει, επιβεβαιώνεται για τις εκτιμήσεις της και δικαιώνεται για τη στάση της σε όλες τις κρίσιμες φάσεις. Το βασικό δίλημμα των εκλογών είναι το πόσο πιο ενισχυμένο θα βγει το ΚΚΕ απέναντι σε όλους αυτούς, τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, την Ελληνική Λύση, το ΜέΡΑ25 και άλλες πολιτικές δυνάμεις, που ανεξάρτητα από επί μέρους διαφοροποιήσεις κινούνται στην ίδια αντιλαϊκή κατεύθυνση με τη μία ή την άλλη χιλιοδοκιμασμένη συνταγή. Ή θα είναι δυνατός ο λαός ή θα είναι δυνατή η οποιαδήποτε αντιλαϊκή κυβέρνηση και ο λαός αδύναμος.

Υπάρχει πλούσια αρνητική πείρα, από όλες τις κυβερνήσεις, μονοκομματικές, από κυβερνήσεις συνεργασίας, τεχνοκρατών και άλλων. Μια πείρα, που σε όλες τις περιπτώσεις λέει πως ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα από μια αστική κυβέρνηση, όπως και να ονομαστεί, υπενθυμίζοντας τα εκρηκτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός από την κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υπηρετήσει την αντιλαϊκή πολιτική ως κυβέρνηση, βάζοντας πλάτη στη ΝΔ ψηφίζοντας το 50% των νομοσχεδίων της. «Η συνταγή κάθε επόμενου κυβερνητικού προγράμματος έχει τα ίδια συστατικά:

Τις δεσμεύσεις στην ΕΕ, στους επιχειρηματικούς ομίλους, στα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ που προκαλούν ασφυξία στη ζωή του λαού. Υπόσχονται στον λαό ότι θα συνεχίζει να πληρώνει αλλά από άλλη τσέπη» είπε και πρόσθεσε πως «η ελπίδα βρίσκεται στη δική μας δύναμη, στην οργάνωση του δικού μας αγώνα. Και αυτή η δύναμη, η δύναμη του λαού, όταν αποφασίζει να πάρει την τύχη στα χεριά του, είναι πολύ μεγάλη και κανένας δεν μπορεί να τη νικήσει.

Ο καθένας και η καθεμία μπορεί να δει σήμερα, πιο καθαρά την πραγματική διαχωριστική γραμμή, που υπάρχει στην κοινωνία και να πάρει τη θέση του, δίπλα στο ΚΚΕ, για την πραγματική πρόοδο της κοινωνίας. “Μόνοι τους και όλοι μας”, λοιπόν, όπως λέει και το σύνθημα μας.

[…]

Τo KKE θα καταθέσει όση δύναμη του δώσει ο λαός για να δυναμώσουν οι αγώνες του εργατικού – λαϊκού κινήματος, να σπάσουν η μιζέρια και η μοιρολατρία. Απέναντι στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση και δίπλα στο λαό θα βρεθεί μόνο το ΚΚΕ. Γιατί το ΚΚΕ είναι ο πραγματικός αντίπαλος του σημερινού δρόμου των μονοπωλίων, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, που υπηρετούν τα άλλα κόμματα, ανεξάρτητα από τις όποιες επιμέρους διαφορές τους. Γιατί το ΚΚΕ δεν τα δίπλωσε, ούτε θα κάνει πίσω στα δύσκολα που έχουμε μπροστά. Γιατί το ΚΚΕ πρεσβεύει τον ρεαλισμό της σύγκρουσης, της αντεπίθεσης, της ανατροπής της σημερινής βαρβαρότητας, για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες του λαού και των παιδιών του