61 – Π.Σκουρολιάκος – ΣΥΡΙΖΑ

provide an attachment id!

Ανατολική Αττική, είναι η περιοχή των αντιθέσεων. Η άναρχη επέκταση του Λεκανοπεδίου, με τα σύνθετα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα μιας διαφοροποιημένης χωρικά, δημογραφικά και παραγωγικά περιφέρειας. Ζούμε, σε μια περιοχή που συνδυάζει την αστική ανάπτυξη με την αγροτική παραγωγή, τον τουρισμό με την αλιεία σε ένα απλωμένο παραλιακό μέτωπο, που σαν τόξο αγκαλιάζει με τις υποδομές και τα λιμάνια του την Αθήνα. Μια περιφέρεια με σημαντικό επιχειρείν που αποτελεί τη διεθνή πύλη εισόδου στην πρωτεύουσα με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες της Ανατολικής Αττικής αντί να υποστηριχθούν με σύγχρονα εργαλεία και προγράμματα και να ακμάσουν, εκμεταλλευόμενοι την κομβική θέση της περιοχής στην Αττική, βιώνουν την «απόσυρση» του Κράτους στα χρόνια της διακυβέρνησης Μητσοτάκη: Στην υγεία, στην παιδεία, στο αίσθημα της καθημερινής ασφάλειας, στην πρόσβαση τους σε κρατικές υπηρεσίες, στις συγκοινωνίες, σε θέματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος, στη διαχείριση του πολιτισμικού πλούτου, αλλά και στο ασφαλιστικό, τις συντάξεις, στην εργασία. Η πολιτική της ΝΔ εκτός από την κοινωνική φθορά που προξένησε, υποβάθμισε την τοπική οικονομική δραστηριότητα σε κάθε παραγωγικό τομέα, μετατρέποντας την Ανατολική Αττική σε μια περιοχή χωρίς αναπτυξιακή δυναμική, χωρίς προοπτική για τους νέους που θέλουν να μείνουν στον τόπο τους.

Θέματα, όπως τα Νοσοκομεία, οι απρόσκοπτες συγκοινωνιακές διασυνδέσεις με το κέντρο αλλά και μεταξύ των Δήμων, τα σύγχρονα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα, το νερό, τα αποχετευτικά δίκτυα, τα λειτουργικά λιμάνια, οι τουριστικές υποδομές στις παραλίες και η προστασία των δασών και των ορεινών όγκων, η στήριξη των τοπικών αγορών, μικρών επιχειρηματιών και παραγωγών, είναι θέματα που ταλανίζουν τους πολίτες της Ανατολικής Αττικής. Εδώ λοιπόν, όλα αυτά, μετατρέπονται σε «διαπραγματευτικό» εργαλείο της Δεξιάς μικροπολιτικής διακυβέρνησης, 20 – 40 χλμ. μόλις ανατολικά του Παρθενώνα. Κάθε πόλη της Ανατολικής Αττικής αντιμετωπίζει τα δικά της προβλήματα και ειδικές ανάγκες, παντού όμως η «κοινή κληρονομιά»: Τεράστιες ελλείψεις σε μέσα, πόρους και υποδομές. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν διδάχθηκε τίποτα από το παρελθόν, δεν ακούει τις αγωνίες της κοινωνίας. Αντίθετα, στο δικό μας πρόγραμμα οι σύγχρονες ανάγκες των κατοίκων της Ανατολικής Αττικής αποτελούν προτεραιότητα. Το τετράπτυχο: Αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών και αποτελεσματική διοίκηση, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας σε τοπικό επίπεδο και την εξάλειψη των ενδο-περιφερειακών ανισοτήτων, για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανταποκρίνεται στις νέες προκλήσεις και στις προσδοκίες των Ελλήνων για ένα Κράτος δικαίου και εξωστρεφούς ανάπτυξης, με πολιτικό διάλογο, με διαφάνεια και δικαιοσύνη απέναντι στους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και παραγωγούς, τη νεολαία. Το δικό μας όραμα είναι ένα Ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης της Ανατολικής Αττικής, που να συνδυάζεται με το Εθνικό πρόγραμμα για την ανασυγκρότηση της χώρας, με ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που θα το κάνουμε πράξη αξιοποιώντας τους πόρους που έχουμε στη διάθεση μας.

Όλο αυτό το διάστημα, ήμασταν δίπλα σε κάθε κοινωνικό αγώνα με τους πολίτες για να λύσουμε τα καθημερινά τους προβλήματα στην Ανατολική Αττική. Μαζί θα προχωρήσουμε πιο έμπειροι, με το δικό μας πρόγραμμα μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Για ένα νέο ξεκίνημα που με αξιοπιστία, συνέπεια και υπευθυνότητα η προοδευτική κυβέρνηση μακράς προοπτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα φέρει στη χώρα. Με οικονομική ανάπτυξη για όλους, σε ένα Κράτος Δικαίου και κοινωνικής συνοχής.