160 – Ν.Ανδρουλάκης – ΠΑΣΟΚ

provide an attachment id!

Αυτή τη στιγμή το 34% των μετοχών της Δ.Ε.Η. ανήκουν στο ελληνικό Δημόσιο. Όλοι οι άλλοι μαζί δεν μπορούν να σχηματίσουν μια πλειοψηφία. Οπότε το Ελληνικό Δημόσιο διορίζει και τον πρόεδρο και τον διευθύνων σύμβουλο και καθορίζει την πολιτική της Δ.Ε.Η. Έτσι κι αλλιώς. Πάλι το κράτος κάνει κουμάντο, όποτε αυτό είναι μία πρόταση η οποία δεν αλλάζει […]

Για μένα πρέπει να διασυνδεθεί με την απολιγνιτοποίηση. Να την διασυνδέσουμε με τις επενδύσεις στο δίκτυο και την αποθήκευση για να περιορίσουμε την εξάρτηση της χώρας από το εξαγόμενο φυσικό αέριο στο οποίο δυστυχώς πρωταγωνίστησε και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με μια πολιτική η οποία ήταν καταστροφική. Το ίδιος έκανε και η κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας. Είμαστε μία χώρα η οποία μαζί με άλλες, έχουμε την πολλαπλάσια εξάρτηση από το φυσικό αέριο. Με ένα καλό δίκτυο δεν θα έχουμε μεγάλα πάρκα ΑΠΕ, αλλά θα βάλουμε προτεραιότητα αγρότες, κτηνοτρόφους, μεταποιητές, δήμους ώστε να πάμε στον εκδημοκρατισμό της παραγωγής πράσινης ενέργειας και να αντιμετωπίσουμε τις ανισότητες και την φτωχοποίηση που θα έρθει λόγω του κόστους ενέργειας στην ελληνική κοινωνία.

Στην τελευταία μου ψηφοφορία ως ευρωβουλευτής καταψήφισα το εμπόριο ρύπων, γιατί όπως ήρθε και με την μεγάλη αδυναμία της Ελλάδας να δημιουργείς πολιτικές για την παραγωγή ενέργειας, τον φόρο στον άνθρακα για τα πιο ενεργοβόρα σπίτια και τα αυτοκίνητα τον πληρώνουν οι πιο φτωχοί οι Έλληνες που δεν μπορούν να αλλάξουν αυτοκίνητο κάθε τρία χρόνια και δεν μπορούν να κάνουν χρήση του “εξοικονομώ”. Στοχεύω σε μία πολιτική η οποία τα φωτοβολταϊκά σε στέγες και ένα πιο ισχυρό εξοικονομώ θα περιφρουρήσει τους πιο φτωχούς έλληνες από την αύξηση των τιμών ενέργειας και από το κόστος ζωής που θα αυξηθεί ραγδαία από το 2030 με τις πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση.