162 – Κ.Βελόπουλος – Ελληνική Λύση

provide an attachment id!

Εγώ θα ανέμενα να με ρωτήσετε γιατί δεν κάνουμε εξόρυξη στη χώρα μας, για να έχουμε δικό μας φυσικό αέριο και πετρέλαιο, ώστε να μην χρειαζόμαστε ούτε τη Ρωσία, ούτε την Αμερική, ούτε τη Σαουδική Αραβία. Αλλά, θα ρωτήσετε τον ελληνικό λαό, αν του αξίζει να πληρώνει πανάκριβα τα τρόφιμα του, να πληρώνει πανάκριβα το φυσικό αέριο για τη βενζίνη του, ενώ θα μπορούσε να έχει κάλλιστα τη δυνατότητα αυτή.

Από την άλλη, πρέπει να σας πω ότι υπάρχουν πολλοί εφοπλιστές και γνωστοί που κάνουν λαθρεμπόριο πετρελαίου, το φέρουν στο Λακωνικό κόλπο και το κάνουν μεταγγίσεις. Γνωστή ιστορία. Άρα λοιπόν, γιατί να κερδίζουν οι εφοπλιστές και να μην κερδίζει ο λαός. Εγώ δεν το καταλαβαίνω. Να κερδίζω δηλαδή από το λαθρεμπόριο με τη Ρωσία πετρέλαιο ή άνθρακα και να μην κερδίζει ο ελληνικός λαός. Αν έχετε μια καλύτερη απάντηση να μου το πείτε και σε μένα.

Πάντως εγώ επιμένω στην εξόρυξη φυσικού αερίου και πετρελαίου. Σύμφωνα με την ειδική έκθεση της Επιτροπής Υδρογονανθράκων, την οποία εγώ έχω μπροστά μου. Είναι μελέτη. Την έχουν όλοι. Η αξία των κοιτασμάτων στην Ελλάδα είναι περίπου 250 δισεκατομμύρια ευρώ για τη χώρα μας. Αυτή είναι η μελέτη τους, καταγεγραμμένη. Είναι ειδικότεροι όλων.

Τι θα κάναμε εμείς και τι θα κάνουμε εμείς όταν γίνουμε κυβέρνηση. Θα κάνουμε ότι η Νορβηγία, θα εξορύξουμε το φυσικό αέριο, το πετρέλαιο, θα το συνδέσουμε με τις συντάξεις και με τους μισθούς και από εκεί θα καρπωθεί ο Έλληνας την υπεραξία. Ξέρετε ότι στη Νορβηγία παίρνουν 3.000 ευρώ σύνταξη λόγω της συνδέσεως αυτής. Θα το εφαρμόσουμε για τους Έλληνες για να μπορούν οι Έλληνες να παίρνουν αξιόλογες και αξιόπιστες συντάξεις […]

Η πράσινη ενέργεια δεν έχει ανεξαρτητοποιηθεί, δεν αποθηκεύεται, είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημα της πράσινης ενέργειας. Δεν υπάρχει μέθοδος. Και διαβάζω στον κύριο Γιάννη Μπασιά (Πρόεδρο της Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων), ψάξτε να δείτε ποιος είναι και λέει “η πράσινη μετάβαση παγκόσμια είναι μια βίαιη οικονομική μετάβαση σε ένα μοντέλο που χρειάζεται τρισεκατομμύρια, που θα φορτωθούν στις πλάτες των λαών και όχι των μεγάλων κολοσσών που εμφανίζονται ως παίκτες”.

Άρα λοιπόν, εγώ θέλω να υπηρετήσω τον ελληνικό λαό. Η Ελλάδα θα γίνει πετρελαιοπαραγωγός χώρα με την “ελληνική λύση”. Εμείς θα παράγουμε το πετρέλαιο και εμείς θα το κάνουμε εξαγωγή. Δεν λέμε όχι στη γεωθερμία, ούτε στα υδροηλεκτρικά άλλο η ανεμογεννήτρια που είναι τοξική και άλλο αυτό