152 – ΔΘ.Αυγερινοπούλου – ΝΔ

provide an attachment id!

[…] Σχεδιάζονται, τέλος, ουσιαστικές δράσεις στον τομέα του περιβάλλοντος, οι οποίες αναμένεται να βοηθήσουν τόσο το αγροτικό όσο και το δασικό κεφάλαιο της περιοχής που επλήγη από τις πυρκαγιές του 2021. Δράσεις οι οποίες θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του συνεκτικού και σημαντικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης της Αρχαίας Ολυμπίας και της ευρύτερης περιοχής που συντάχθηκε από τη Κυβέρνηση με προϋπολογισμό σε βάθος δεκαετίας 1.834.399.000 ευρώ. Μεταξύ αυτών των δράσεων ξεχωρίζουν: η απορρύπανση των επιβαρυμένων υδάτινων πόρων, οι δράσεις προστασίας των περιοχών Natura, δράσεις για την περιοχή του δέλτα και των εκβολών του Αλφειού, καθώς και η ολοκλήρωση και βελτίωση των βιολογικών καθαρισμών και δικτύων αποχέτευσης οικισμών της Ηλείας.

[…] Φαίνεται και από την προϊούσα κλιματική κρίση ότι η ενεργειακή αποδοτικότητα, η περαιτέρω εισδοχή των ΑΠΕ στο ενεργειακό ισοζύγιο και η εξοικονόμηση ενέργειας είναι κρίσιμα για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Συνάμα, θεμελιώδους σημασίας είναι και ο τομέας της καινοτομίας και των νέων τεχνολογιών για την αξιοποίηση καθαρότερων εναλλακτικών καυσίμων και την υιοθέτηση πιο καινοτόμων και χωρίς αποκλεισμούς λύσεων για την μετάβαση στην καθαρή ενέργεια. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι, μέσω του πρώτου Εθνικού Κλιματικού Νόμου που έφερε προς ψήφιση η Νέα Δημοκρατία, προωθείται για πρώτη φορά η κυκλική οικονομία άνθρακος, δηλαδή πολιτικές και μέτρα για την αύξηση των απορροφήσεων αερίων του θερμοκηπίου από φυσικά οικοσυστήματα, όπως τα δάση μας ή μέσω αποθήκευσής τους σε γεωλογικούς σχηματισμούς ή με την επαναχρησιμοποίησή τους, η οποία συνιστά μια από τις πλέον άμεσες λύσεις του φαινομένου της κλιματικής κρίσης. Η Νέα Δημοκρατία προώθησε, ακόμη, δέσμη νομοθετικών μέτρων για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και την πλέον βιώσιμη μεταστροφή σειράς τομέων, όπως οι μεταφορές, η αγροτική παραγωγή και η ναυτιλία, ενώ υλοποίησε πρωτοπόρες πρωτοβουλίες, όπως το πρόγραμμα «GR- Eco Islands».

Η χώρα λαμβάνει δε μέτρα και πολιτικές για την σταδιακή υποκατάσταση του φυσικού αερίου από ανανεώσιμα αέρια, όπως βιομεθάνιο και πράσινο υδρογόνο, με έμφαση στις μεταφορές και τη βιομηχανία, ενώ δίνει έμφαση στις πράσινες χρηματοδοτήσεις για την απαιτούμενη μεταστροφή του χρηματοδοτικού τομέα.

Όλες αυτές οι δράσεις, σε συνεργασία πάντοτε με την επιχειρηματική και επιστημονική κοινότητα, αλλά και την κοινωνία των πολιτών, είναι καίριας σημασίας για να επιταχύνουμε την κλιματική δράση και να επιτύχουμε τους κλιματικούς και περιβαλλοντικούς στόχους.

[…]

στις εκλογές της 21ης Μαΐου είμαι εκ νέου υποψήφια Βουλευτής στην Ηλεία με τη Νέα Δημοκρατία και ζητώ ξανά την στήριξη του ελληνικού λαού για:

να συνεχίσουμε το κοινωνικό και περιβαλλοντικό μας έργο για τη βιώσιμη ανάπτυξη στην Ηλεία, με επίκεντρο τον πολίτη,
να συνεχίσουμε την πορεία ανάπτυξης και τα μεγάλα έργα στο Νομό,
να επιδιώξουμε νέες «πράσινες» επενδύσεις, την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών μας και να δημιουργήσουμε ποιοτικές θέσεις εργασίας για όλους,
να υποστηρίξουμε την αγροτική παραγωγή και το αγροτικό εισόδημα και τις εξαγωγές των προϊόντων μας,
να «θωρακίσουμε» το Νομό και τις υποδομές μας έναντι της κλιματικής κρίσης,
να προωθήσουμε τον πολιτισμό και τον τουρισμό στην Ηλεία,
να επενδύσουμε στην καινοτομία και την εκπαίδευση,
να προασπίζουμε τα εθνικά συμφέροντα της χώρας μας και να αισθανόμαστε εθνικά υπερήφανοι και
για να συνεχίσουμε, μαζί με τον Πρωθυπουργό μας, Κυριάκο Μητσοτάκη, την αναπτυξιακή πορεία της Ελλάδας μας.