177 – Γ.Αμυράς – ΝΔ

provide an attachment id!

[…] δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αδειοδότηση για αιολικά πάρκα σε περιοχές που έχουν ενταχθεί στα Απάτητα Βουνά. Ούτε τώρα ούτε ποτέ στο μέλλον. Τελεία και παύλα.

Μόλις πριν λίγες μέρες στην Άρτα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ιδιαίτερη μνεία στα Απάτητα Βουνά λέγοντας «δεν θα μπουν ανεμογεννήτριες από συγκεκριμένα ύψη και πάνω».

Δύο δικά μας βουνά, ο Σμόλικας και η Τύμφη, ήταν τα πρώτα που εντάχθηκαν σε αυτόν στο θεσμό των Απάτητων Βουνών, στη συνέχεια βάλαμε άλλα 7 τεράστια βουνά σε όλη τη χώρα προστατεύοντας στο υψηλότερο και αυστηρότερο επίπεδο 1,3 εκ. ορεινά στρέμματα γης.

Αλλά, δεν είναι μόνο τα Απάτητα Βουνά. Πολύ σημαντικό για τα Ιωάννινα είναι ότι για πρώτη φορά μετά από 42 χρόνια, με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, κάναμε καθαρισμούς και εργασίες πυροπροστασίας στο Νησάκι της Λίμνης και στο δασύλλιο του Φρόντζου που αγκαλιάζει την πόλη, αλλά και αναδασώσεις σε Ελεούσα, Κιάφα και Μπάφρα.

Δημιουργούμε μαζί με τη γειτονική μας Αλβανία, το πρώτο Διασυνοριακό Πάρκο της Ευρώπης, με επίκεντρο τον Αωό ποταμό, που πηγάζει από το Μέτσοβο και εκβάλλει στην Αδριατική. Μεγάλη σημασία δίνω στην ανταπόκριση των δήμων του Νομού Ιωαννίνων, καθώς Ζίτσα, Δωδώνη, Β. Τζουμέρκα, Μέτσοβο, Παγώνι, Κόνιτσα συμμετέχουν στο Εθνικό Σχέδιο Μονοπατιών, για να προωθήσουν τον οικοτουρισμό και την τοπική τους ανάπτυξη […]

Η προσωπική δέσμευση που αναλαμβάνω απέναντι στους πολίτες των Ιωαννίνων είναι πως θα συνεχίσω να δίνω μάχες και να εργάζομαι σκληρά, ώστε να δούμε τον τόπο μας παράδειγμα μεγάλης οικονομικής ανάπτυξης και ισχυρής προστασίας του μοναδικού του περιβάλλοντος.