205 – πολλαπλά πρόσωπα – ΚΚΕ

provide an attachment id!

[…] Ειδικά εδώ στο Σουφλί, πολύ κοντά στο Δάσος της Δαδιάς που μεγάλο του μέρος κάηκε στην περσινή καταστροφική πυρκαγιά και ενώ δεν έχουν αποκατασταθεί ακόμα οι συνέπειες της πυρκαγιάς, τολμάνε να μιλάνε για εγκατάσταση ανεμογεννητριών. Εδώ στο Σουφλί που ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι χρόνια τώρα από πλημμύρες και καταστροφές σε καλλιέργειες, θερμοκήπια, αποθήκες και σπίτια. Εδώ στο Σουφλί που βλέπουν οι κάτοικοι να περνάν κάθε τόσο γεμάτα τρένα με επικίνδυνο πολεμικό ΝΑΤΟικό εξοπλισμό από τη σιδηροδρομική γραμμή δίπλα από τα σπίτια τους, θεωρούμε ότι τα ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον δεν είναι δευτερεύοντα, αλλά ουσιαστικά και πρωτεύοντα και οι πολιτικές όλων των κομμάτων πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου μπροστά στις βουλευτικές αλλά και στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές».

[…] Η προσπάθεια για εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Δάσος της Δαδιάς δεν θα περάσει. Οι κινητοποιήσεις φορέων και σωματείων που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα, η συνέχεια και η κλιμάκωσή τους τις οποίες το ΚΚΕ στηρίζει ολόπλευρα με όλες του τις δυνάμεις είναι η εγγύηση ώστε να μην πραγματοποιηθεί η αρνητική αυτή εξέλιξη.

Αναφέρθηκε στα περιβαλλοντικά εγκλήματα που εξελίσσονται σε όλο τον Νομό Έβρου, όπως η εγκατάσταση του LNG, η ανυπαρξία αντιπυρικών και αντιπλημμυρικών έργων κ.ά. Σημείωσε πως όλα τα υπόλοιπα κόμματα συμφωνούν σε αυτού του είδους την ανάπτυξη που έχει ως σκοπό τα κέρδη των μεγάλων ομίλων και όχι τα συμφέροντα του λαού, την προστασία του περιβάλλοντος. Για αυτό άλλωστε και στην πρόσφατη επίσκεψή τους όλοι οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί δεν είπαν κουβέντα για αυτά τα ζητήματα

[…] Οι κυβερνώντες, πρώην και νυν, βρίσκονται σε μια συνεχή αντιπαράθεση με ξύλινα σπαθιά, για το ποιος είναι πιο “πράσινος”, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, τα άλλα αστικά κόμματα.

Είναι μια κάλπικη διαμάχη που επιδιώκουν να κρύψουν την κοινή στρατηγική τους, τη συνενοχή τους στην υλοποίηση της “πράσινης μετάβασης”, των στρατηγικών κατευθύνσεων της ΕΕ και των εγχωρίων ομίλων για την Ενέργεια, την εμπλοκή της χώρας στον ΝΑΤΟικό σχεδιασμό και στον πόλεμο. Ενισχύουν τους πράσινους ομίλους που έχουν βάλει στο στόχαστρό τους ακόμη και τους τόπους μαρτυρίου της Γυάρου και της Μακρονήσου, τον Γράμμο.

Έχουν πετύχει την “ομοιομορφία” πολλών βουνών, που είναι πλέον γεμάτα δρόμους, εισαγόμενες γερμανικές και αμερικανικές ανεμογεννήτριες, πάρκα φωτοβολταϊκών και κατεστραμμένα φυσικά οικοσυστήματα, πλημμύρες. Μετατρέπουν την Ελλάδα σε ηλεκτρικό εργοστάσιο.

Αυτή είναι η “πράσινη μετάβασή” τους.

Αυτός είναι και ο βαθύτερος λόγος που μας επιτρέπει να λέμε με αποφασιστικότητα ότι όποιος και να κερδίσει στις εκλογές, η πολιτική του θα είναι ίδια.

Οι παραινέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για δίκαια μετάβαση είναι τουλάχιστον αστείες. Η δική του πολιτική, οι δικές του πράσινες λύσεις είναι η αφετηρία της ακρίβειας που θα είναι μεγαλύτερη το επόμενο διάστημα.

Η ΝΔ απλά του πήρε όχι μόνο τη σκυτάλη, αλλά και την μπάλα της δήθεν πράσινης μετάβασης από τα χεριά και παίζει πιο επιθετικά.

Εμείς καλούμε τους εργαζόμενους να σκεφτούν και να δράσουν αποφασιστικά με βάση την πολύτιμη πείρα των τελευταίων χρόνων.

Ποιος είπε την αλήθεια, ποιος μπήκε μπροστά στον αγώνα για τα προβλήματά τους και ποιοι προσπάθησαν να τους εξαπατήσουν και να τους παγιδεύσουν.

Όλα αυτά τα χρόνια, το ΚΚΕ, σε αντίθεση με τα αστικά κόμματα, προσπάθησε με όλες του τις δυνάμεις να προειδοποιήσει τον λαό για το τι θα συμβεί.

Προσπάθησε να φωτίσει τους πραγματικούς στόχους της “απελευθέρωσης” της αγοράς Ενέργειας και της “πράσινης μετάβασης”.

Ανέδειξε έγκαιρα τις ολέθριες συνέπειες που θα έχει για τον λαό η υλοποίηση της στρατηγικής της ΕΕ και μπήκε μπροστά για να οργανωθεί η αντίσταση και η αντεπίθεση των εργαζομένων, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με πρωτοπόρες τις δυνάμεις του ΚΚΕ, ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών, που έχουν τουλάχιστον φρενάρει νέες εγκαταστάσεις αιολικών πάρκων.

Τα προηγούμενα χρόνια από τα κοινοτικά προγράμματα και τους αναπτυξιακούς νόμους οι μεγάλοι ενεργειακοί και κατασκευαστικοί όμιλοι, οι εφοπλιστές και οι τράπεζες σημείωσαν ρεκόρ κερδών. Δίκαια πανηγυρίζουν αφού αυτοί ωφελήθηκαν και θα ωφεληθούν από τα 200 δισ. για “πράσινες επενδύσεις”.

Όλοι αυτοί έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν για το αν θα έχουμε σταθερή και δυνατή κυβέρνηση μετά τις εκλογές. Γιατί έχουν κάθε λόγο να επιθυμούν να συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση.

Εμείς όμως δεν έχουμε κανένα λόγο να θέλουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο που μας έφερε στη σημερινή κατάσταση, που γεννά την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια, την αβεβαιότητα πώς θα καλύψουμε ένα βουνό από υποχρεώσεις.

Γι’ αυτό με την ψήφο μας στο ΚΚΕ δείχνουμε ότι μπορούμε να ξεχωρίσουμε τους πραγματικούς από τους ψεύτικους φίλους του περιβάλλοντος