233 – Ν.Χριστάνη – ΚΚΕ

provide an attachment id!

[…] Η μείωση των γεννήσεων, τα προβλήματα στο δημογραφικό, η ερήμωση της υπαίθρου, κυρίως των χωριών, δεν είναι φυσικά φαινόμενα, ούτε μοιραία.

Ότι είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών, που εφαρμόστηκαν ανεξαιρέτως από όλες τις κυβερνήσεις διαχρονικά.

Ότι αυτή η πολιτική έχει ονοματεπώνυμο και την λένε πράσινη συμφωνία της ΕΕ και Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ. Σύμφωνα με την πρώτη (..) για να βρούνε νέα πεδία τα συσσωρευμένα κεφάλαια προχωρούν στην κατάργηση των εξορύξεων του λιγνίτη και οδήγησε στο κλεισιμο σταθμών και ορυχείων και εδώ και ευρύτερα στη Δυτική Μακεδονία. Αυτές οι επιλογές εκτίναξαν την ανεργία στην περιοχή και οι εκατοντάδες αυτές θέσεις εργασίας δεν θα αντικατασταθούν με τους λίγους ξενώνες της δήθεν τουριστικής ανάπτυξης.

Οι επιλογές της ΚΑΠ της ΕΕ σε συνδυασμό με το ανελέητο κυνήγι του κέρδους των εμποροβιομηχάνων οδήγησαν είτε στο να εγκαταλειφθεί η αγροτική παραγωγή είτε να είναι δυσβάσταχτο πλέον το κόστος.

Για όλα αυτά εμείς ως ΚΚΕ και έγκαιρα έχουμε προειδοποιήσει και εχουμε στηρίξει με ερωτήσεις μέσα στη βουλή, αλλά και με στήριξη των κινητοποιήσεων όπου και όταν έγιναν , τα δίκαια αιτήματα των αγωνιζόμενων εργατών και αγροτών. Έτσι λοιπόν ας κρατάνε μικρό καλάθι οι Φλωρινιώτες στις διάφορες εξαγγελίες ή και υποσχέσεις που ακούνε από τους επίδοξους αυριανούς βουλευτές των αστικών κομμάτων.

Ο λαός εδώ της Φλώρινας έχει πολύ ζωντανά παραδείγματα επίσης από τον κλάδο της ενέργειας. Ήδη απ’ τη δεκαετία του ’90 μας έλεγαν τα ‘ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα’ ότι με την πολιτική της «απελευθέρωση» θα εξασφαλίσουν και φθηνό ρεύμα για το λαό και καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας. Μετά μας διαβεβαίωσαν ότι οι επενδύσεις της «πράσινης μετάβασης» θα προστατεύσουν το περιβάλλον και ότι είναι ανάγκη να προχωρήσει γρήγορα η απολιγνιτοποίηση.

Όσο για την προστασία του περιβάλλοντος, κατάντησε το πιο σύντομο ανέκδοτο. Εγκαταστάθηκε και σχεδιάζονται και νέα αιολικά πάρκα στο Βίτσι, επιχείρησαν το ίδιο να κάνουν στη περιοχή του Νυμφαίου και δεν μπόρεσαν λόγω της αγωνιστικής στάσης των κατοίκων των γύρω χωριών. Όλος ο κάμπος της Φλώρινας βρίσκεται στα επενδυτικά σχέδια των πράσινων αρπακτικών, δεσμεύονται χιλιάδες στρέμματα παραγωγικής γης. […]

Το ΚΚΕ έχει πρόγραμμα εξουσίας – διακυβέρνησης.

Γιατί έχει σχέδιο για το σήμερα και για το αύριο, φωτίζει με το ανατρεπτικό του πρόγραμμα το δρόμο, για μια διαφορετική οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας, με το λαό στην εξουσία και ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει.