271 – Μ.Χατζηγιαννάκης – ΣΥΡΙΖΑ

provide an attachment id!

Οι Βορειοευβοιώτες έζησαν τον Αύγουστο του 2021 τον απόλυτο εφιάλτη, παρακολουθώντας επί δέκα ημέρες, αβοήθητοι από την κυβέρνηση της ΝΔ, τον τόπο τους να καίγεται και τις περιουσίες τους να γίνονται στάχτη. Το ακόμα χειρότερο είναι πως, μετά τα λόγια παρηγοριάς και τις πλούσιες υποσχέσεις για βοήθεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι υπουργοί του γύρισαν για μία ακόμη φορά τις πλάτες στις ανάγκες της Βόρειας Εύβοιας. Ελάχιστα έχουν γίνει από τότε, αντίθετα, η κοροϊδία και η εκμετάλλευση κυριαρχούν. Είναι χαρακτηριστικό πως οι ρητινοκαλλιεργητές αναγκάστηκαν τις τελευταίες ημέρες να κατέβουν και πάλι σε κινητοποιήσεις, αφού η ΝΔ τους εξαπάτησε μέχρι την τελευταία στιγμή, υποσχόμενη από μήνα σε μήνα προσλήψεις που οι άνθρωποι δεν είδαν ποτέ.

Η ίδια εικόνα επικρατεί παντού, οι δήμοι και τα δασαρχεία προσπαθούν να λειτουργήσουν με ελάχιστο μόνιμο προσωπικό, αποζημιώσεις και αντιπλημμυρικά έργα βρίσκονται ακόμα στον “αέρα”, τα ιδιωτικά συμφέροντα οργιάζουν, τα σχολεία υποβαθμίζονται, οι αδυναμίες στις δομές υγείας και στον στόλο του ΕΚΑΒ είναι τεράστιες. Οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας, όπως και ολόκληρης της χώρας, γνωρίζουν ότι η ανατροπή του σημερινού πολιτικού σκηνικού και η προοπτική της προοδευτικής διακυβέρνηση της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα μπορούν και θα δώσουν ένα τέλος σε πολιτικές που κάνουν την καθημερινότητά τους αφόρητη.

Διαβάστε περισσότερα στο: https://eviaportal.gr/synentefksi-miltou-chatzigiannaki-eviaportal-gr/

[…] Οι ανεμογεννήτριες κοντεύουν πλέον κυριολεκτικά να φτάσουν στις αυλές των σπιτιών στη Νότια Εύβοια. Ο τόπος μας, η Εύβοια και ειδικά η Κάρυστος που αποτελεί την “πρωταθλήτρια” της χώρας σε παραγωγή αιολικής ενέργειας, έχει υπερφορτωθεί από αιολικά πάρκα, έχοντας μετατραπεί ουσιαστικά στην ενεργειακή μπαταρία ολόκληρης της Ελλάδας, χωρίς κανένα μάλιστα ανταποδοτικό όφελος για τους κατοίκους και τον Δήμο. Η κατάσταση έχει φτάσει πια στο απροχώρητο και η επόμενη κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να σεβαστεί τη βούληση και τις αποφάσεις της τοπικής κοινωνίας. Οι κάτοικοι της νότιας Εύβοιας δεν έχουν να περιμένουν απολύτως τίποτα από την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία απέδειξε στην πράξη τα τελευταία τέσσερα χρόνια ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η εξυπηρέτηση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που εκμεταλλεύονται τα αιολικά πάρκα. […]

Δικαιοσύνη στην Ενέργεια, για να σταματήσει η ξέφρενη τοποθέτηση νέων ανεμογεννητριών στη Νότια Εύβοια προς εξυπηρέτηση των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων.