282 – Μ.Τζούφη – ΣΥΡΙΖΑ

provide an attachment id!

[…] Τα κύρια προβλήματα που θα καλεστούμε να λύσουμε την επόμενη των εκλογών είναι η ανεργία, η δημογραφική συρρίκνωση, αλλά και η υλοποίηση σημαντικών έργων που «βάλτωσαν» κατά τη διακυβέρνηση της ΝΔ. Παράλληλα, προτεραιότητα μας είναι η προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος και η ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής.

Στην κατεύθυνση αυτή προτείνουμε την ανακατεύθυνση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας για τη στήριξη της περιφέρειας, της παραμεθορίου και των δυσπρόσιτων περιοχών. Μεταξύ των δράσεων, τα ειδικά κίνητρα στους νέους για να συνεχίσουν να ζουν αξιοπρεπώς ή να επιστρέψουν στον τόπο τους. Επιπλέον, η ολοκλήρωση των οδικών αξόνων Ιωάννινα-Κακαβιά και Καλπάκι-Κόνιτσα είναι απολύτως κρίσιμη για την αντιμετώπιση της απομόνωσης της περιοχής. Όπως και η επιτάχυνση των μελετών για τη σιδηροδρομική διασύνδεση της Ηπείρου.

Αναφορικά με την προστασία του περιβάλλοντος, θεωρούμε πως πρέπει να σταματήσουν αμέσως οι εξορύξεις και να στραφούμε στην αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ), με σαφές χωροταξικό σχέδιο και ενεργοποίηση των -ήδη νομοθετημένων- ενεργειακών κοινοτήτων. Και φυσικά, η ολοκλήρωση του προεδρικού διατάγματος της Παμβώτιδας, το οποίο καταχωνιάστηκε στα υπουργικά συρτάρια της ΝΔ για τέσσερα ολόκληρα χρόνια […]