294 – Α.Ραλλάτος – ΚΚΕ

provide an attachment id!

[…] Για το ΚΚΕ οι ανάγκες και τα συμφέροντα του λαού βρίσκονται στον αντίποδα της στρατηγικής της “πράσινης” μετάβασης και των συμφερόντων του κεφαλαίου. Η καπιταλιστική ανάπτυξη δεν διαχωρίζεται σε μαύρη ή πράσινη, καθαρή ή βρώμικη. Για τους εργαζόμενους είναι ίδια και αντίθετη με τις ανάγκες και τα δικαιώματα τους.

Για να διασφαλιστεί μια προγραμματισμένη, σταθερή, συνειδητή και ισόρροπη επίδραση του ανθρώπου στη φύση, στο περιβάλλον, μοναδική προϋπόθεση είναι ο επιστημονικός κεντρικός σχεδιασμός της κοινωνικοποιημένης παραγωγής. Μόνο έτσι μπορεί να διασφαλιστεί η λαϊκή ευημερία και να ελαχιστοποιηθεί η αρνητική επίδραση στο περιβάλλον από κάθε παραγωγική και κοινωνική δραστηριότητα. Τελικά, ο Σοσιαλισμός – Κομμουνισμός είναι που με το ξερίζωμα του καπιταλιστικού κέρδους ως κριτηρίου της ανάπτυξης, μπορεί να μετατρέψει το περιβάλλον από “χαβούζα” σε αναπόσπαστο κομμάτι της ίδιας της κοινωνίας.

Σε αυτή τη βάση ένα πιο δυνατό ΚΚΕ και στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, που αποτελεί τον πραγματικό και μοναδικό πολιτικό αντίπαλο του κεφαλαίου, των κομμάτων του και της πολιτικής που αυτά υπηρετούν, θα συμβάλλει στο άνοιγμα του δρόμου από σήμερα για αυτή την προοπτική