316 – Α.Γιαννουλάκη – ΜΕΡΑ25

provide an attachment id!

[…] Η προστασία του δημόσιου χώρου, των Κρητικών βουνών από τις φαραωνικές ανεμογεννήτριες, η υπεράσπιση των περιοχών Natura, η επιμονή μας για δημόσιες παραλίες με ελεύθερη πρόσβαση χωρίς ξενοδοχεία εκεί που σκάει το κύμα, η υπεράσπιση των θαλασσών μας απο τις καταστροφικές εξορύξεις των πολυεθνικών, είναι ζητήματα κομβικής σημασίας για το ΜέΡΑ25 -Συμμαχία για τη ΡΗΞΗ.

Ξεκάθαρα λέμε ότι ο υπερτουρισμός, η ανοικοδόμηση πεντάστερων ξενοδοχείων από άκρη σε άκρη στη Κρήτη βλάπτουν σοβαρά το τουριστικό προϊόν της Κρήτης. Μικρές ξενοδοχειακές μονάδες, η υπεράσπιση των τοπικών κοινοτήτων, το φρένο που πρέπει να μπει στην ασυδοσία των AirBnB,τα μικρά φωτοβολταϊκά στις σκεπές των σπιτιών προς όφελος των νοικοκυριών, η υπεράσπιση του αστικού πράσινου είναι τα επίδικα που πρέπει να προβάλουν οι τοπικές κοινωνίες της Κρήτης.

Οσο για τον λόφο Καστέλι, είμαστε περήφανοι που με θάρρος ενώσαμε τη φωνή μας με τους εκατοντάδες πολίτες ενάντια στην ξενοδοχοποιήση του, και υπερασπιστήκαμε “το μπαλκόνι της πόλης” να είναι προσβάσιμο σε όλους και όλες, κατοίκους και επισκέπτες των Χανίων […]