412 – Δ.Ακτύπης – ΝΔ

provide an attachment id!

Η 5η Ιουνίου είναι ημέρα αφιερωμένη στο Περιβάλλον, μια ημέρα αναγνώρισης και ευαισθητοποίησης, η οποία ορίστηκε από τον ΟΗΕ το 1972 για να θυμίζει στο παγκόσμιο κοινό τη σημασία του Φυσικού Περιβάλλοντος και το σεβασμό που του οφείλουμε.

Η κλιματική αλλαγή δεν αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Η αλόγιστη κατασπατάληση φυσικών πόρων , η αυξανόμενη ρύπανση και η άνοδος της θερμοκρασίας του πλανήτη συνθέτουν κινδύνους που μπορούν να αντιμετωπιστούν, αλλά και να προληφθούν.

Επομένως, χρειάζεται μια αναπτυξιακή στρατηγική που να σέβεται το περιβάλλον, μια πράσινη ανάπτυξη που θα αξιοποιεί σε μεγάλο βαθμό τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Το πρόγραμμα της ΝΔ σε σχέση με το Περιβάλλον για την επόμενη τετραετία

1) Το 80% της ηλεκτροπαραγωγής προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

2) Ενεργειακή αναβάθμιση 600.000 κατοικιών για λιγότερη κατανάλωση ενέργειας όλες τις εποχές του χρόνου μέσω προγραμμάτων «Εξοικονομώ», « Αλλάζω θερμοσίφωνα» και «φωτοβολταικά στέγης».

3) Το 20% των ΙΧ οχημάτων είναι μηδενικών ή χαμηλών ρύπων έως το 2027.

4) Ολοκλήρωση των 45 Μονάδων Διαχείρισης Αποβλήτων έως το 2025 και υποδομές διαχείρισης αστικών λυμάτων σε 250 περίπου οικισμούς κάτω από 2.000 κατοίκων σε νησιωτικές, ορεινές, ευαίσθητες περιοχές.

5) Εθνικό πρόγραμμα αναδασώσεων με 20 εκ δένδρα σε 165.000 στρέμματα έως το 2025 και διάνοιξη δασικών δρόμων συνολικού μήκους 40.000 χλμ., αφαίρεση καύσιμης ύλης από 260 κρίσιμα δάση, διάνοιξη και συντήρηση αντιπυρικών ζωνών συνολικού μήκους 10.000 χλμ., ανάπτυξη «έξυπνου δάσους» με χρήση τεχνολογιών αιχμής.

6) Πρόγραμμα GR-ECO islands, με σκοπό την ενεργειακή αυτονομία και την κυκλική οικονομία στα νησιά μας.

Φυσικά, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι για την προστασία του περιβάλλοντος είναι απαραίτητη η συνδρομή όλων μας. Χρειάζεται ριζική αλλαγή νοοτροπίας στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε το φυσικό περιβάλλον. Η διαμόρφωση περιβαλλοντικής συνείδησης στα παιδιά ξεκινάει πρώτα μέσα στην οικογένεια και υποστηρίζεται σε μεγάλο βαθμό από το σχολείο.

Προστατεύοντας το περιβάλλον, προστατεύουμε τα παιδιά μας .Τους δίνουμε τη δυνατότητα να ζήσουν και να εξελιχθούν σε έναν κόσμο πιο όμορφο .