489 – Γ.Στεργίου – ΣΥΡΙΖΑ

provide an attachment id!

[…]
Σύμφωνα με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, οι αγρότες της Αργολίδας πρόκειται να επωφεληθούν με πολλαπλούς σημαντικούς τρόπους.

Επένδυση στη γεωργία

Πρώτον, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στοχεύει στην ανακατεύθυνση των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης ώστε να επικεντρωθούν στη χρηματοδότηση των αγροτών. Αυτό θα εισφέρει τα απαραίτητα κεφάλαια στον τομέα της αγροτικής παραγωγής, επιτρέποντας στους αγρότες να εκσυγχρονίσουν τις μεθόδους, τον εξοπλισμό και τις υποδομές τους. Αυτό θα οδηγήσει σε βελτίωση της παραγωγικότητας, και ενισχύσει ταυτόχρονα τη βιωσιμότητα και την ανθεκτικότητα των γεωργικών δραστηριοτήτων στην Αργολίδα.

Ενδυνάμωση μέσω της καινοτομίας

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στοχεύει στη σύνδεση της έρευνας με την παραγωγή, προωθώντας την καινοτόμο επιχειρηματικότητα στον αγροτικό τομέα. Μέσω χρηματοδοτικών προγραμμάτων όπως το Equifund και το “Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ”, οι αγρότες θα αποκτήσουν πρόσβαση σε τεχνολογία αιχμής και βέλτιστες πρακτικές για τον εξορθολογισμό των εργασιών τους και την ενίσχυση των παραγωγών τους.

Πρόσβαση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Εν όψει της κλιματικής αλλαγής και της ενεργειακής κρίσης, η πρόσβαση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) είναι πιο κρίσιμη από ποτέ. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεσμεύεται να διασφαλίσει την ευρεία πρόσβαση των αγροτών στις ΑΠΕ, μειώνοντας έτσι το ενεργειακό τους κόστος και συμβάλλοντας σε βιώσιμες και φιλικές προς το περιβάλλον γεωργικές πρακτικές.

Ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους

Αναγνωρίζοντας την οικονομική πίεση που αντιμετωπίζουν πολλοί αγρότες, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα ρυθμίσει το ιδιωτικό χρέος προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία. Αυτό περιλαμβάνει τη διαγραφή μέρους της βασικής οφειλής, για χρέη που δημιουργήθηκαν μετά το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης, και την προσφορά διαχειρίσιμων επιλογών αποπληρωμής. Αυτό θα προσφέρει την πολυπόθητη οικονομική ανακούφιση σε πολλούς αγρότες.

Αναζωογόνηση της τοπικής οικονομίας

Με τη θέσπιση αφορολόγητου στα 10.000 ευρώ για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στοχεύει στην τόνωση της τοπικής οικονομίας, αφήνοντας περισσότερα χρήματα στις τσέπες των αγροτών για να επενδύσουν ξανά στις εκμεταλλεύσεις τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παρουσιάζει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που αντιμετωπίζει τις άμεσες ανάγκες των αγροτών της Αργολίδας και ταυτόχρονα τους προετοιμάζει για ένα βιώσιμο μέλλον.

Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις 25 Ιουνίου είναι ψήφος για έναν ισχυρό, βιώσιμο και υγιή αγροτικό τομέα στην Αργολίδα.