460 – Κ.Ο. Ιωαννίνων – ΚΚΕ

provide an attachment id!

Σε ανακοίνωσή της, η Κομματική Οργάνωση Ιωαννίνων του ΚΚΕ χαρακτηρίζει δικαιολογημένες τις διαμαρτυρίες και τις κινητοποιήσεις ενάντια στις διαδικασίες γεώτρησης και πιθανής εξόρυξης υδρογονανθράκων στην περιοχή της Ζίτσας, υπογραμμίζοντας ότι το ΚΚΕ «είναι το μοναδικό κόμμα στη Βουλή που από την αρχή καταψήφισε την παραχώρηση άδειας στον όμιλο της Energean, όταν η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η αντιπολίτευση, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ψήφισαν με τα δύο χέρια». Παράλληλα, η Κομματική Οργάνωση υπογραμμίζει ότι το ΚΚΕ είναι αντίθετο στην παράδοση του ενεργειακού πλούτου της χώρας, όπου ανάμεσα στα άλλα καταδικάζει τον λαό στην ενεργειακή φτώχεια.

Πρόσθετα επισημαίνει ότι η υλοποίηση της πολιτικής που θεωρεί την ενέργεια εμπόρευμα, με την απελευθέρωση της ενέργειας, το χρηματιστήριο ενέργειας, το εμπόριο ρύπων και την «πράσινη μετάβαση» είναι το κοινό πρόγραμμα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Τέλος καλεί τους Ηπειρώτες να διεκδικήσουν:

Να μην προχωρήσει η επένδυση της Energean στα Κούρεντα. Να αρθούν οι άδειες που έχουν δοθεί για την έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στην περιοχή.
Ενέργεια κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Διασφάλιση της κάλυψης των λαϊκών αναγκών στην ενέργεια. Μείωση της τιμής. Αυξήσεις στα επιδόματα θέρμανσης, κατάργηση των ειδικών φόρων και του ΦΠΑ στα καύσιμα, αφορολόγητο πετρέλαιο στους βιοπαλαιστές αγρότες όπως στους εφοπλιστές, ούτε ένα ευρώ από την τσέπη γονιών και εκπαιδευτικών για τη θέρμανση στα σχολεία.
Σταθερή εργασία, με δικαιώματα και προστασία της υγείας και ασφάλειας όλων των εργαζομένων του κλάδου.
Προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας με βάση τις σύγχρονες τεχνικές, με ιδιαίτερη έμφαση σε ήδη επιβαρυμένες περιοχές.