490 – Τ.Αλμπάνης – ΣΥΡΙΖΑ

provide an attachment id!

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ήταν μεταξύ αυτών που έδωσαν το παρόν στην «Πανελλαδική κινητοποίηση κατά των Εξορύξεων» η οποία έγινε στα Ιωάννινα.

Ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος και πρώην Πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι δεν υπάρχει χώρος για ανάληψη περιβαλλοντικού ρίσκου στην Ήπειρο.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο κίνδυνος είναι υπαρκτός ενώ σημειώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συζητά με την τοπική κοινωνία τα θέματα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

«Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) θα παίξουν τον σημαντικότερο ρόλο μαζί με την εξέλιξη των τεχνολογιών παραγωγής πράσινου υδρογόνου, «καυσίμου του μέλλοντος», στον παγκόσμιο αγώνα για την ανάσχεση της Κλιματικής Αλλαγής. Η χώρα μας καλείται να πάρει πρωτοβουλίες και να προχωρήσει σε ένα νέο εθνικό σχέδιο ενεργειακής μετάβασης με στόχο την επάρκεια και το χαμηλό κόστος παραγωγής. Είναι σαφές ότι η οικονομία και η κοινωνία έχουν άμεση ανάγκη επαρκούς ενέργειας χαμηλού κόστους. Σε καμία περίπτωση η ανάπτυξη των ΑΠΕ δεν πρέπει και δεν είναι συμβατή με την υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

Ειδικά για την Ήπειρο, ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. σύμφωνα με τις προτάσεις της θεματικής ομάδας της Ν.Ε. ζητά μεταξύ άλλων (α) Η συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην ανάπτυξη των ΑΠΕ να είναι αντίστοιχη με αυτό που της αναλογεί, βάσει του Εθνικού Στόχου εγκατεστημένης ισχύος από ΑΠΕ (β) να σταματήσει άμεσα η ανεξέλεγκτη αδειοδότηση χωροθέτησης ΑΠΕ, η οποία γίνεται καθ΄ υπόδειξη και αίτημα των μεγάλων Βιομηχανικών Εταιριών ΑΠΕ, ενώ απουσιάζει η ουσιαστική διαβούλευση, η εκφρασμένη γνώμη αλλά και η ενεργός συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών», αναφέρει στη δήλωση.