478 – Σ.Διγενή – ΚΚΕ

provide an attachment id!

Θα ακούσουμε ακόμη περισσότερα, πριν από την 26η Ιούνη, που θα παιχτεί η καπιτάλε σκηνή του θρίλερ που ετοιμάζουν. Η σπλάτερ σκηνή που θα εμφανιστούν τα τέρατα!

Την επομένη των εκλογών, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ θα επιστρέψουν στις εργοστασιακές τους ρυθμίσεις, κάνοντας αυτά ακριβώς που είναι προγραμματισμένα να κάνουν.

Τότε είναι που θα πέσουν οι μάσκες των μεγάλων υποσχέσεων.
Τότε είναι που θα υλοποιηθούν οι αντιλαϊκές «υποχρεώσεις» της νέας κυβέρνησης και που θα «επιταχυνθούν οι μεταρρυθμίσεις».
Τότε θα κηρυχθεί η γενική επίθεση σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, με βάση τα πάνω από 350 προαπαιτούμενα του υπερμνημονίου του Ταμείου Ανάκαμψης.
Τότε είναι που δε θα ακούμε πλέον μεγάλα λόγια και υποσχέσεις για ζωή χαρισάμενη, γιατί το μόνο που θα τους νοιάζει θα είναι η «αύξηση των πρωτογενών πλεονασμάτων του δημόσιου τομέα». Πώς μεταφράζεται αυτό; Μεταφράζεται σε νέα δυσβάσταχτα φορολογικά βάρη και περικοπές, που θα ματώσουν τους εργαζόμενους, για να αυξηθούν τα κέρδη των «πράσινων» αρπακτικών και των ασφαλιστικών εταιρειών. Μιλάμε για τα νέα χαράτσια σε ασφαλισμένους και συνταξιούχους, αλλά και για νέα αντιασφαλιστικά μέτρα όταν απαιτηθούν, στο όνομα της «βιωσιμότητας» των Ταμείων.
Την επόμενη μέρα της νέας κυβέρνησης, η «μεγαλύτερη αύξηση των εξαγωγών», η «προώθηση της εξοικονόμησης Ενέργειας και της πράσινης μετάβασης» (που όμως αφορούν στους επιχειρηματικούς ομίλους) θα συνδέονται άμεσα με την ενεργότερη εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς. Στην πράξη, αυτό σημαίνει για τους εργαζόμενους μεγαλύτερη ένταση της εκμετάλλευσης, για τους επαγγελματίες ακόμη μεγαλύτερη «πρέσα» προς όφελος των ομίλων, για τους αγρότες επιτάχυνση της πολιτικής που τους ξεκληρίζει, ενώ για όλους μας σημαίνει μεγαλύτερη ενεργειακή φτώχεια και «πράσινα» χαράτσια.