Author: Κ. Πασσαλίδης

216 – Κ.Πασσαλίδης – ΣΥΡΙΖΑ

provide an attachment id!

[…] ήταν μια μεγάλη λαϊκή αντίδραση στα σχέδια καταπάτησης της Κοινότητας Καλαμιάς. Αντέδρασαν οι κάτοικοι, ο κόσμος και οι φορείς. Δε μπορούν χωρίς την τοπική συναίνεση, χωρίς σχέδιο, χωρίς συζήτηση με τον κόσμο να έρχονται αυθαίρετα. Πραγματικά βλέπουμε τη αυθαιρεσία της πολιτείας και του κράτους. Ο αγώνας θα συνεχιστεί και δε θα σταματήσει εδώ, μέχρι να καταλάβουν ότι δε μπορούν να καταστρέφουν τις ζωές των κατοίκων και της Καλαμιάς, αλλά και ευρύτερα της περιοχής, όπου πηγαίνουν και εγκαθιστούν άναρχα φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες

189 – Κ.Πασσαλίδης – ΣΥΡΙΖΑ

provide an attachment id!

Προγραμματική δέσμευση του κόμματος για προώθηση των ενεργειακών κοινοτήτων, και την αυτοπαραγωγή/αυτοκατανάλωση, με στόχο τουλάχιστον το 50% των νέων αδειών να αφορά ενεργειακές κοινότητες και αυτοπαραγωγή, επισημαίνοντας πως και στην περιοχή μας η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέλεξε συνειδητά να προωθήσει τα ενεργειακά συμφέροντα των ολιγοπωλίων, με την ταυτόχρονη, βίαιη απολιγνιτοποίηση.

100 – Κ.Πασσαλίδης – ΣΥΡΙΖΑ

provide an attachment id!

Ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Κώστας Πασσαλίδης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΕΒΕ Κοζάνης κ. Γιάννη Μητλιάγκα και τον αντιπρόεδρο Βασίλη Μόσχο, στο πλαίσιο επισκέψεων σε θεσμικούς φορείς.

Συζητήθηκαν ζητήματα επιχειρηματικότητας όπως το πόσο πολύ πλήττονται οι επιχειρήσεις της περιοχής απο την βίαιη απολιγνιτοποίηση αλλά και τα εργαλεία που χρειάζονται για να υποστηριχθούν την επόμενη ημέρα.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην απουσία από την διαβούλευση του ΣΔΑΜ και την άρνηση της πολιτείας όχι μόνο να ακούσει τους τοπικούς φορείς αλλά να έχουν και ενεργό ρόλο στην υλοποίηση του σχεδίου.
Τέλος ο υποψήφιος βουλευτής τόνισε την σπουδαιότητα της συμμετοχής της επιμελητηριακής κοινότητας σε κάθε διαβούλευση που αφορά το μέλλον του τόπου και δεσμεύτηκε ότι θα συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις ώστε η ραχοκοκαλιά της ελληνικής επιχειρηματικότητας, δηλαδή η μικρομεσαία επιχείρηση, να στηριχθεί και να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της νέας εποχής

22 – Κ.Πασσαλίδης – ΣΥΡΙΖΑ

provide an attachment id!

Η βίαιη απολιγνιτοποίηση με τη στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του φυσικού αερίου δημιούργησε κάθετη πτώση του Α.Ε.Π., δημογραφική συρρίκνωση, ανεργία. Αυτό το μοντέλο πρέπει να αλλάξει. Θα ανακτήσουμε τον δημόσιο έλεγχο της Δ.Ε.Η. και θα την αξιοποιήσουμε για τη μείωση του κόστους ρεύματος, την αλλαγή του ενεργειακού μείγματος και το σπάσιμο των καρτέλ ενέργειας. Στην περιοχή μας, δεσμευόμαστε για τον καταλυτικό ρόλο της Πολιτείας που θα εγγυάται την δίκαιη μετάβαση, τις συμμετοχικές διαδικασίες, την αύξηση των διαθέσιμων πόρων, την επαναπόδοση των εκτάσεων και την υλοποίηση επενδυτικών προτάσεων που αφορούν στη παραγωγική βάση της περιοχής με έμφαση στον πρωτογενή τομέα. Επίσης, προωθούμε τις ενεργειακές κοινότητες και την αυτοπαραγωγή.