Regions: Κέρκυρα

393 – – ΚΚΕ

provide an attachment id!

[…] με τους αναπτυξιακούς νόμους και τα ειδικά χωροταξικά όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις ξηλώνουν βήμα το βήμα ακόμα και τους πιο στοιχειώδεις περιορισμούς, αφαιρούν και τα πιο υποτυπώδη εμπόδια για την ανάπτυξη της επιχειρηματικής δράσης σε δάση και αιγιαλούς, στο έδαφος της πολιτικής εμπορευματοποίησης της γης[…]

4 – Πολλαπλά πρόσωπα – ΜΕΡΑ25

provide an attachment id!

Σε αυτή την κατεύθυνση συγκροτήθηκε η εκλογική συμμαχία του ΜέΡΑ25, της Λαϊκής Ενότητας-Ανυπότακτη Αριστερά και άλλων αριστερών πολιτικών δυνάμεων και ανένταχτων, με στόχο τη διαμόρφωση ενός πολιτικού ρεύματος ρήξης και ανατροπής, ανοικτό και σε άλλες αντιμνημονιακές δυνάμεις και ανένταχτους της Αριστεράς, με οργανωτική, ιδεολογική και πολιτική αυτοτέλεια όσων συμμετέχουν σε αυτή. Η εκλογική συνεργασία δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, στήριξης ή ανοχής σε μνημονιακή κυβέρνηση ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ ή σε όποια παραλλαγή τους. Θα αποτελέσει μετεκλογικά έναν αγωνιστικό, αντιπολιτευτικό πόλο συμμετοχής και στήριξης των αγώνων του λαού και της νεολαίας απέναντι στις αντικοινωνικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές από όποια κυβέρνηση κι αν εφαρμόζονται.
Λέμε ότι δεν θα πεινάσουμε, δεν θα κρυώσουμε για τα κέρδη τους!
– Άμεση Κατάργηση Χρηματιστηρίου Ενέργειας και ρήτρας αναπροσαρμογής. Κοινωνικοποίηση ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ και επανασύσταση Ενιαίας ΔΕΗ.
– Αυξήσεις και Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή Κατώτατου Μισθού, Συντάξεων και Επιδομάτων.
– Κούρεμα χρεών των υπερχρεωμένων μικρομεσαίων και φτωχότερων λαϊκών νοικοκυριών. Παύση κατασχέσεων, πλειστηριασμών, εξώσεων σε λαϊκές κατοικίες. Άμεση κατάργηση του «Ηρακλή», ίδρυση δημόσιας επιχείρησης διαχείρισης κόκκινων δανείων και νέου Οργανισμού Κοινωνικής Στέγης.
Λέμε ότι η υγεία, η παιδεία, το περιβάλλον δεν ξεπουλιούνται!
– Κοινωνικοποίηση της Δημόσιας Υγείας, της Παιδείας και της Ενημέρωσης.
– Προστασία του περιβάλλοντος, υπεράσπιση του φυσικού πλούτου της χώρας, των ελεύθερων δημόσιων χώρων ενάντια στην κερδοσκοπική αδηφαγία των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.
Λέμε ότι το μέλλον ανήκει στην κοινωνία, όχι στην ολιγαρχία !
– Ανάκτηση από το δημόσιο των ιδιωτικοποιημένων δημόσιων επιχειρήσεων και υποδομών στρατηγικής και κοινωνικής σημασίας υπό εργατικό και κοινωνικό έλεγχο.

Λέμε «όχι άλλοι νεκροί για τα συμφέροντα των ισχυρών!»
– Ανάκτηση της δημοκρατικής κυριαρχίας στην Αρχή Δημοσίων Εσόδων και τη Στατιστική Υπηρεσία .
– Ανάκτηση της δημοκρατικής κυριαρχίας στον δανεισμό και στις συναλλαγές:
– Σπάσιμο του τραπεζικού μονοπωλίου στις ηλεκτρονικές πληρωμές, μέσω της ίδρυσης Δημόσιου Συστήματος Ηλεκτρονικών Πληρωμών.
– Δημόσιο Χρέος: Απαλλαγή από το βραχνά του δημοσίου χρέους μέσω διαδικασιών αναδιάρθρωσης και βαθιάς διαγραφής του.
– Ανάκτηση εθνικής κυριαρχίας στις τράπεζες: Ίδρυση δημόσιας Αναπτυξιακής
και Αγροτικής Τράπεζας στην οποία εντάσσονται το Υπερταμείο, το ΤΑΙΠΕΔ
και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Οι εθνικοποιημένες πλέον τράπεζες θα τελούν υπό κοινωνικό έλεγχο.
Λέμε ότι είμαστε με την ειρήνη και τη φιλία των λαών, απέναντι στα σχέδια που αιματοκυλούν τον πλανήτη!
– Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο. Ανεξάρτητη Αδέσμευτη Πολυδιάστατη Εξωτερική Πολιτική.
– Κατάργηση των βάσεων ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ορμητηρίων του στρατού, ναυτικού και αεροπορίας των ΗΠΑ.
– Απόσυρση από τον Μιλιταριστικό-Εξορυκτικό Άξονα Ισραήλ-Κύπρος-Αίγυπτος-Αραβικά Εμιράτα.
– Διεθνής εκστρατεία για τη δημιουργία και ένταξη σε ένα Νέο Κίνημα Αδεσμεύτων. Τερματισμός της ΝΑΤΟϊκής πρόσδεσης της χώρας.
– Όχι στις κυρώσεις που πλήττουν τους λαούς.
Για τη ρήξη που έχει ανάγκη η κοινωνία!
Το πρόγραμμά μας δεν είναι γενικά και αόριστα φιλολαϊκό, είναι ταξικά προσανατολισμένο. Αφορά πρώτα από όλα τις εργαζόμενες, τους άνεργους, τις μικρομεσαίες, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τη νεολαία, τους προλετάριους. Η εφαρμογή μιας τέτοιας πολιτικής θα αντιμετωπίσει τεράστια εμπόδια από τους διεθνείς και εγχώριους μηχανισμούς που θα επιδιώξουν να την ακυρώσουν, χρησιμοποιώντας κάθε μέσο. Για την υπεράσπισή της, είναι απαραίτητη η προετοιμασία για το ενδεχόμενο της εξόδου από την Ευρωζώνη και της ρήξης με την νεοφιλελεύθερη, αντιδημοκρατική ΕΕ και τις πολιτικές της.
Απευθύνουμε κάλεσμα συστράτευσης σε όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς, των περιβαλλοντικών και φεμινιστικών κινημάτων, σε όσους και όσες επέλεξαν άλλους φορείς, άλλα μέσα ή/και άλλες μορφές οργάνωσης για να εναντιωθούν στις πολλαπλές κρίσεις και επιθέσεις των τελευταίων ετών.
Με αυτοτέλεια κάθε δύναμης, ισοτιμία, με επίγνωση και σεβασμό στις διαφωνίες μας, με επιμονή στους κοινούς τόπους. Απέναντι στη συστράτευση όλων των μηχανισμών της εξουσίας, στην ενότητα όλων των μνημονιακών δυνάμεων γύρω από το κοινό «πρόγραμμα» επίθεσης στα συμφέροντα του λαού και της νεολαίας, είναι ανάγκη να αντιτάξουμε τη δική μας ενότητα.
Για να έχουν φωνή τα κινήματα και οι αγώνες της κοινωνίας, για να αποκτήσει ο λαός νέα εμπιστοσύνη στη δύναμή του. Για να βάλουμε φραγμό σε αυτοδύναμες, ή ισχυρές μνημονιακές κυβερνήσεις συνεργασίας. Για την ισχυρή κοινωνική και πολιτική αντιπολίτευση που έχουμε ανάγκη, όποια κυβέρνηση κι αν βγει μετά τις εκλογές. Στόχος όλων μας είναι η πρώτη φορά ρήξη με τις καθεστωτικές δυνάμεις εντός και εκτός της χώρας μας, που έχουν φυλακίσει τον λαό μας στην ανέχεια.
ΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ