Regions: Πρέβεζα

215 – Μ.Μάρκου – ΣΥΡΙΖΑ

provide an attachment id!

Εκπροσωπώντας το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στη συνέλευση των κατοίκων την Κυριακή στην Καμαρίνα, η Υποψήφια Βουλεύτρια Πρέβεζας Μαρία Μάρκου εξέφρασε την αντίθεση της για το φαραωνικό έργο στην Καμαρίνα, αλλά και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις ΑΠΕ. Η μη χωροθέτηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας έχει φέρει σε μετωπική σύγκρουση τις τοπικές κοινωνίες με τις εταιρείες, καθώς η τοποθέτηση τους γίνεται σε χορτολιβαδικούς χώρους επιφέροντας μεγαλύτερη απόγνωση στους αγροκτηνοτρόφους. Η τοποθέτηση δε πλησίον του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Κασσώπης, αποτελεί ύβρη για το μνημείο της πολιτισμικής μας κληρονομιάς.
Η κ. Μάρκου αναφέρθηκε και στις ενεργειακές κοινότητες, καθώς θα πρέπει να υπάρξει μια πιο δίκαια κατανομή και στους παρόχους ενέργειας. Το ζήτημα των ΑΠΕ δεν είναι ένα τεχνοκρατικό πρόβλημα, αλλά βαθειά πολιτικό.
Τέλος, οι τοπικές κοινωνίες οφείλουν να έχουν λόγο για την τοποθέτηση τέτοιων επενδύσεων και για το πια ανάπτυξη επιθυμούν στον τόπο τους.

195 – Γ.Δημητρίου – ΠΑΣΟΚ

provide an attachment id!

Εκφράζω την στήριξη μου στις αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής της Καμαρίνας, σχετικά με την δημιουργία φωτοβολταικού πάρκου τεραστίων διαστάσεων, σχεδόν δίπλα, από τον ιερό βράχο του Ζαλόγγου.
Διαχρονικά το ΠΑΣΟΚ δεν είναι αντίθετο στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ωστόσο στην περίπτωση αυτή, ένα τέτοιο έργο συνολικής έκτασης πάνω από 1100 στέμματα , πρόκειται να αλλοιώσει την μορφή και την ταυτότητα του Ιερού Βράχου του Ζαλόγγου πού αποτελεί Μνημείο Νεότερης Πολιτιστικής
Κληρονομίας, αλλά και του μοναδικού αρχαιολογικού χώρου της Κασσώπης , το Αρχαίο Θέατρο της οποίας αποτελεί πόλο της Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου, ενώ θα υποβαθμίσει το φυσικό τοπίο της περιοχής, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει επενδύσει στην τουριστική ανάπτυξη.
Στέκομαι λοιπόν, στο πλευρό των κατοίκων που είναι απέναντι σε μια τέτοια προοπτική

236 – Κ.Μπάρκας – ΣΥΡΙΖΑ

provide an attachment id!

[…] Τέτοιες μονομερείς ενέργειες, αναδεικνύουν για μια ακόμη φορά τη σπουδαιότητα και την ανάγκη, να επανέλθει η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία για τις ενεργειακές κοινότητες, όπου τον πρώτο λόγο για τον σχεδιασμό και την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών μιας περιοχής θα έχουν οι τοπικές κοινωνίες και συλλογικότητες, στα πλαίσια ενός εθνικού σχεδιασμού κάλυψης των ενεργειακών αναγκών, και όχι οι κάθε είδους ιδιώτες επενδυτές και μάλιστα ερήμην της κοινωνίας και των συνεπειών για τον κόσμο, που θα αφήσουμε στις γενιές που έρχονται» σημειώνει στη δήλωσή του.

Ο κ. Μπάρκας σημειώνει ότι στηρίζει κάθε πρωτοβουλία των κατοίκων όπως και τις αποφάσεις τους για τους τρόπους που θα κινηθούν στο εξής.