Regions: Θεσ/νίκη

81 – Π.Δαλαμπούρα – ΠΑΣΟΚ

provide an attachment id!

Ζούμε την εποχή των διαδοχικών κρίσεων. Από την οικονομική και δημοσιονομική κρίση – κληρονομιά της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας – περάσαμε στην υγειονομική και τώρα διανύουμε την ενεργειακή κρίση. Και όλα αυτά μέσα σε ένα περιβάλλον μεγάλης γεωπολιτικής αναταραχής , εθνικών κινδύνων και πολλών αρνητικών συνεπειών από την επιδεινούμενη κλιματική αλλαγή.

Καλούμαστε , με πρώτη τη γενιά μου που μεγάλωσε και ωρίμασε μέσα όλες αυτές τις δυσκολίες, να δουλέψουμε για να βγει η χώρα σε πιο ήρεμα νερά. Με μία νέα πρόταση και με προτεραιότητα την εξασφάλιση εργασιακής και κοινωνικής ασφάλειας. Με μια νέα «πράσινη» σοσιαλδημοκρατική στρατηγική, να φέρουμε τον τόπο στο δρόμο της ισόρροπης και αειφόρου Ανάπτυξης, με μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων, ισχυρό Κοινωνικό Κράτος, αναβαθμισμένο ΕΣΥ, βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο, κάλυψη των στεγαστικών αναγκών των νέων και αντιμετώπιση της δημογραφικής απειλής. Με σεβασμό στους θεσμούς , δίνοντας πολιτικές μάχες για να αντέξουν στην υπονόμευση τους από τις παλαιοδεξιές πρακτικές ή από τις λαϊκιστικές εκτροπές.

Με προτεραιότητες:
– την ενίσχυση των συστημάτων Δημόσιας Υγείας
– τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας , χωρίς να αφήνουμε κανέναν ‘’πίσω’’
– την Ενεργειακή Δημοκρατία,
– την κλιματική ανθεκτικότητα,
– την αναβάθμιση της εκπαίδευσης και τη σύνδεση της με την αγορά εργασίας,
– την ανάδειξη του πολιτισμού μας, – τη στήριξη των κοινωνικών και προνοιακών δομών του κράτους,
– την ενδυνάμωση των θεσμών,
– την αποτελεσματική λειτουργία της πολιτικής προστασίας,
– την διαμόρφωση ποιοτικού και βιώσιμου τουριστικού μοντέλου.

Ως προς την πόλη μας τη Θεσσαλονίκη, θα πρέπει να αξιοποιήσει τους Πυλώνες Ανάπτυξης της , οι οποίοι αποτελούν και τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα : – Οι μεγάλες μεταφορικές – διαμετακομιστικές συνδέσεις της (Λιμάνι, Αεροδρόμιο, εθνικά και διεθνικά οδικά δίκτυα, σιδηρόδρομο ) που της προσφέρουν αναπτυξιακή δυναμική ,αναξιοποίητη σε σημαντικό βαθμό – Η μεγάλη Επιστημονική της Κοινότητα (Πανεπιστήμια, Δράσεις Καινοτομίας, Ιδιωτικές Επενδύσεις Τεχνολογίας κ.α.) που μπορεί να την καταστήσει κόμβο Καινοτομίας σε ολόκληρη τη Ν.Α. Ευρώπη. – Ο Ιστορικός της πλούτος και το Πολιτισμικό της φορτίο, που μπορούν να σαγηνεύσουν οποιαδήποτε επισκέπτη – Η αγροτική της ενδοχώρα , με το μεταποιητικό- βιομηχανικό της περιβάλλον – Η γειτνίαση της με αναπτυσσόμενες χώρες, που σταδιακά αποκτούν ευρωπαϊκή προοπτική

Χρειαζόμαστε όμως τις κατάλληλες πολιτικές ηγεσίες. Εξοπλισμένες με τις αντίστοιχα πολιτικά σχέδια και τις απαραίτητες κοινωνικές ευαισθησίες Οι πολίτες Θεσσαλονίκης πρέπει να αποκτήσουν καλύτερη ποιότητα ζωής, με: – Σύγχρονο συγκοινωνιακό δίκτυο με βάση μια συνολική προσέγγιση του κυκλοφοριακού προβλήματος – Αξιόπιστες υποδομές πρωτοβάθμιας υγείας, – Επαρκή και σύγχρονη σχολική στέγη, – Δυνατότητες παραγωγής ενέργειας από Α.Π.Ε. και ενεργειακής αυτονόμησης νοικοκυριών και μικρών επιχειρήσεων – Πράσινες αναπλάσεις, δίκτυα ποδηλατοδρόμων και διαδρομές βιώσιμης αστικής κινητικότητας, – «Έξυπνες» ψηφιακές υποδομές με υψηλές (και οικονομικότερες) ταχύτητες Διαδικτύου, – Κίνητρα προώθησης ποικίλων ενός ήπιου αειφορικού τουρισμού. Μαζί πιστεύω βαθιά ότι μπορούμε να αλλάξουμε την πορεία του τόπου μας με μία νέα πρόταση και τη Θεσσαλονίκη στο προσκήνιο..