Καταρχάς να ξεκινήσουμε με μία παραδοχή. Ό,τι καλό γίνεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση το πιστώνονται οι εθνικές κυβερνήσεις. Ό,τι κακό το χρεώνεται η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ασφαλώς στην Ευρώπη δεν γίνονται όλα τέλεια. Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί ο ξεσηκωμός των Ευρωπαίων αγροτών. Η Κοινή Αγροτική Πολιτική αποτελεί την πιο επιτυχημένη πολιτική της Ευρώπης εδώ και 60 χρόνια. Τι ζητούν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μας; Αξιοπρεπές εισόδημα, μείωση κόστους πετρελαίου και ρεύματος, μείωση κόστους εφοδίων και ζωοτροφών, αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματός τους. Ναι, οι αγρότες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν δίκιο. Τι προσφέρουν οι αγρότες μας; Επάρκεια τροφίμων στην Ευρώπη και εγγυημένη αγροτική ασφάλεια. Τι πρέπει να κάνουμε εμείς; Ένα σοβαρό στρατηγικό διάλογο για το μέλλον της Γεωργίας. Πρότεινα κατά τη διάρκεια της συζήτησης που προκλήθηκε για τη Γεωργία στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τη δημιουργία ενός νέου Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης για τη στήριξη του εισοδήματος των αγροτών μας όπως έχουμε κάνει ήδη για την Πράσινη Συμφωνία. Ναι, είμαστε υπέρ της προστασίας του κλίματος. Πάντα όμως με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψηφίζεται το 70% των νόμων-οδηγιών που ψηφίζει η Ελληνική Βουλή. Αυτό απαντά στο ερώτημά σας «γιατί να με ενδιαφέρουν οι ευρωεκλογές».