709 – Γ. Κουράκης – ΠΑΣΟΚ

provide an attachment id!

[…] Σε έναν όλο και πιο πολύδιασπασμένο κόσμο οι γεωοικονομικές απειλές αυξάνονται ενώ οι παγκόσμιες προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής και της διεύρυνσης των ανισοτήτων απαιτούν συλλογικές λύσεις.

Οι καιροί απαιτούν μια δημοκρατική, Ενωμένη Ευρώπη που προστατεύει την κυριαρχία και την κοινωνική συνοχή των πολιτών της, ενώ επενδύει σε ποιοτικές πράσινες θέσεις εργασίας, δυναμική οικονομία και σταθερή ευημερία.

Η ανανέωση της Ευρώπης αποτελεί εγγύηση για ένα βιώσιμο μέλλον για όλους μας.

Εχουν παρέλθει 15 χρόνια από το ξέσπασμα της μεγάλης δημοσιονομικής κρίσης του 2009 αλλά το ΑΕΠ της χώρας και φυσικά η ευημερία των Ελλήνων δεν έχει επανέλθει στα πριν από την κρίση επίπεδα.

Παρότι όλες οι κυβερνήσεις αναμετρώνται με αυτή την πρόκληση αλλά μέχρι σήμερα έχουν αποτύχει να καλύψουν το κενό που υφίσταται.

Όσο καθυστερούμε όμως, τόσο οι πιέσεις στις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες θα εντείνονται, οι ανισότητες θα μεγαλώνουν και η οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική ανθεκτικότητα της χώρας μας θα δοκιμάζεται.

Η Ελλάδα, χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα με όραμα και αξιόπιστο σχέδιο βαθιών αλλαγών παντού.

Για την Ελλάδα της Ευρώπης των περιφερειών

Αποδέχθηκα την τιμητική πρόσκληση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, να είμαι υποψήφιος στις επικείμενες Ευρωπαϊκές Εκλογές, διαθέτοντας όλες μου τις δυνάμεις για να συμβάλλω στην ενίσχυση των προοπτικών της κοινωνικής προόδου στον τόπο μας.

Με τη γνώση και την εμπειρία μου από την πολύχρονη συμμετοχή μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και στην Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Περιφερειών θα εργαστώ για την προώθηση πολιτικών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που ενισχύουν την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων έναντι του συνεχώς αυξανόμενου κόστους ζωής, που προστατεύουν τα εισοδήματα των αγροτών, κατοχυρώνουν το δικαίωμα στη στέγη καθώς και την απρόσκοπτη πρόσβαση σε ποιοτική υγεία και εκπαίδευση».

Δίνουμε με το ΠΑΣΟΚ τη μεγάλη μάχη με διπλή στόχευση. Πρώτον, να ενισχύσουμε την παρουσία μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στην οικογένεια των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών και δεύτερον να αναδειχθούμε ως ο βασικός πολιτικός αντίπαλος απέναντι στη Νέα Δημοκρατία.

Προσωπικό μου στοίχημα είναι να υπηρετήσω το κράτος δικαίου και την ευρωπαϊκή ιδέα, να παλέψω για να υλοποιηθούν πολιτικές που θα διασφαλίζουν την αύξηση της απασχόλησης, την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, την ευημερία των πολιτών.

Παράλληλα, θα πρέπει να αγωνιστούμε ώστε η Ευρώπη να αποκτήσει κοινή άμυνα και κοινή εξωτερική πολιτική.

Στις 9 του Ιούνη πρέπει να βάλουμε φρένο στη συντηρητική παράταξη και στις καταστροφικές πολιτικές που κρατούνε τη χώρα δέσμια.

Είναι καθοριστικό στις ευρωεκλογές να ενισχυθούν οι Σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις στην Ευρώπη, ώστε η Ευρωπαϊκή Ενωση να αποκτήσει ξανά προοπτική και η Ελλάδα να έχει πιο ισχυρή και δυνατή φωνή στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. […]