Political Party: Ελληνική Λύση

Επιδίωξη για παράταση λειτουργίας όλων των λιγνιτικών μονάδων μέχρι το 2038 και σταδιακή αντικατάσταση τους από μονάδες ορυκτού αερίου.

Επιτάχυνση του προγράμματος έρευνας υδρογονανθράκων στα ήδη δημοπρατημένα οικόπεδα και δημοπράτηση των υπόλοιπων οικοπέδων της ΝΑ Κρήτης και του Ιονίου.

Ανάκαμψη εγχώριας βιομηχανίας για την παραγωγή ΑΠΕ και δημιουργία εγκαταστάσεων ΑΠΕ σε όλη την επικράτεια, συμπεριλαμβανομένων των μη κατοικημένων νησιών.

Παροχή κινήτρων για τοποθέτηση υβριδικών συστημάτων παραγωγής ηλεκτρισμού στα δώματα του κτιριακού αποθέματος της χώρας για τις ενεργειακές ανάγκες νοικοκυριών και επαγγελματικών κτιρίων. Προώθηση προγράμματος ενεργειακής απόδοσης κτιρίων (εξοικονομώ-αυτονομώ). Δημιουργία ηλεκτρονικής ταυτότητας όλων των κτιρίων με δαπάνη της πολιτείας.

Αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογιών ηλεκτροκίνησης στα ΜΜΜ και οχήματα ιδιωτικής χρήσης. Ανάπτυξη πυρήνα ηλεκτρικών οχημάτων και μπαταριών γύρω από το Νικέλιο της ΛΑΡΚΟ.

Έργα υποδομών με προτεραιότητα: σιδηροδρομική σύνδεση Μπουργκάς-Καβάλα, ΒΟΑΚ και εγγειοβελτιωτικά-αντιπλημμυρικά.

Αξιοποίηση των απορριμμάτων για παραγωγή ενέργειας.

495 – Κ.Βελόπουλος – Ελληνική Λύση

provide an attachment id!

[…] Προτείναμε τα χρήματα του Ταμείου Ανακάμψεως να πάνε όλα σε στέγες σπιτιών για φωτοβολταϊκά. Με βάση τη μελέτη που κάναμε, αν έμπαιναν για να έχουν ρεύμα τα σπίτια το μέσο νοικοκυριό θα πλήρωνε 80% λιγότερα στο τιμολόγιο της ΔΕΗ. Δυστυχώς για άλλη μία φορά η κυβέρνηση προτίμησε τους ολιγάρχες, τους ψευτοεπενδυτές και όχι τους πολίτες. Η οικονομική πολιτική πρέπει να γίνεται πάντοτε επ΄ ωφελεία του πολίτη. Όταν οι πολιτικοί αναφέρονται σε νούμερα αλλά ξεχνάνε ότι είναι νούμερα που αναφέρονται σε ανθρώπους […] Κάτω τα χέρια από τον Παγασητικό. Το ανέβαλαν λόγω εκλογών, το ζητούν οι Αμερικανοί. Κάτω τα χέρια. Θα γίνει παρανάλωμα όλη η περιοχή σε τυχόν λάθος ή οποιαδήποτε άλλη ενέργεια προβοκατόρικη. Δεν είναι δυνατόν, σε καμία χώρα του κόσμου μέσα σε κόλπο να χτίζεται κάτι τέτοιο.

452 – Κ.Βελόπουλος – Ελληνική Λύση

provide an attachment id!

[…] η οικονομία θέλει σχέδιο και πράξεις και όχι λόγια. Θα μπορούσαν τα χρήματα του Σχεδίου Ανάκαμψης να πάνε σε φωτοβολταϊκά, που αν θα συνέβαινε αυτό και φτιάχναμε σε ποσοστό 35% φωτοβολταϊκά στις στέγες των σπιτιών θα είχαμε κατά 80% μείωση στους λογαριασμούς ενεργειας των καταναλωτών. Η Ελλάδα πληρώνει 1,8 δισ. ευρώ για ρεύμα, ενώ αν θα εφαρμοζόταν η πρότασή μας θα κερδίζαμε 2 δισ. ευρώ ετησίως […]

444 – Κ.Βελόπουλος – Ελληνική Λύση

provide an attachment id!

[…] Ακόμα ένα διαχρονικό έγκλημα είναι η μη εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου, για την οποία φωνάζω από το 2007. Εάν η Ελλάδα είχε εκμεταλλευθεί το φυσικό αέριο, αξίας εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, είχε αξιοποιήσει τους λιγνίτες και δεν είχε προβεί σε αυτήν τη βίαιη απολιγνιτοποίηση, σήμερα τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά. Η Ελλάδα θα ήταν ανταγωνιστική και κυρίως αυτόνομη ενεργειακά. Στο πρόγραμμά μας λοιπόν καθίσταται ξεκάθαρη η αξιοποίηση του ορυκτού μας πλούτου, είτε πρόκειται για φυσικό αέριο είτε λιγνίτες, και φυσικά η πάταξη των καρτέλ που διαλύουν την εθνική οικονομία […]

345 – Β.Βιλιάρδος – Ελληνική Λύση

provide an attachment id!

[…] Ενεργειακή φτώχεια: Τρίτη χειρότερη στην ΕΕ […]

336 – Δ.Δεσποινίδης – Ελληνική Λύση

provide an attachment id!

Έρχονται τα φωτοβολταϊκα και στην Θεσσαλία το 1/3 των εκτάσεων της Δυτικής Μακεδονίας έχει καλυφθεί από φωτοβολταϊκά, σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει κτηνοτρόφος γεωργός λόγω των εκτάσεων σε βάθος τετραετίας με τον ρυθμό αυτό και με την παραχώρηση των εκτάσεων θα τοποθετηθούν και στην Θεσσαλία για τα συμφέροντα των ολιγαρχων. Η Γερμανία άνοιξε τέσσερις λιγνιτικες μονάδες και τέσσερα ορυχεία κι εμείς εδώ τα δώσαμε σε τέσσερις ολιγαρχες και μας λένε ότι η ενέργεια είναι εισαγωμενη.
Εάν από το 2019 οι λιγνιτικες μονάδες παραμέναν στο ελληνικό δημόσιο θα ήταν ο ρυθμιστής των τιμολογίων και της ενέργειας.
Μην τους πιστεύετε, αυτοί θα σας σώσουν;

272 – Π.Χατζηπλής – Ελληνική Λύση

provide an attachment id!

[…] να προχωρήσει η εξόρυξη των υδρογονανθράκων, αξίας άνω των 500 δισ. ευρώ, φορολογική ελάφρυνση με εταιρικό συντελεστή 15% και ΦΠΑ 15%. […]

162 – Κ.Βελόπουλος – Ελληνική Λύση

provide an attachment id!

Εγώ θα ανέμενα να με ρωτήσετε γιατί δεν κάνουμε εξόρυξη στη χώρα μας, για να έχουμε δικό μας φυσικό αέριο και πετρέλαιο, ώστε να μην χρειαζόμαστε ούτε τη Ρωσία, ούτε την Αμερική, ούτε τη Σαουδική Αραβία. Αλλά, θα ρωτήσετε τον ελληνικό λαό, αν του αξίζει να πληρώνει πανάκριβα τα τρόφιμα του, να πληρώνει πανάκριβα το φυσικό αέριο για τη βενζίνη του, ενώ θα μπορούσε να έχει κάλλιστα τη δυνατότητα αυτή.

Από την άλλη, πρέπει να σας πω ότι υπάρχουν πολλοί εφοπλιστές και γνωστοί που κάνουν λαθρεμπόριο πετρελαίου, το φέρουν στο Λακωνικό κόλπο και το κάνουν μεταγγίσεις. Γνωστή ιστορία. Άρα λοιπόν, γιατί να κερδίζουν οι εφοπλιστές και να μην κερδίζει ο λαός. Εγώ δεν το καταλαβαίνω. Να κερδίζω δηλαδή από το λαθρεμπόριο με τη Ρωσία πετρέλαιο ή άνθρακα και να μην κερδίζει ο ελληνικός λαός. Αν έχετε μια καλύτερη απάντηση να μου το πείτε και σε μένα.

Πάντως εγώ επιμένω στην εξόρυξη φυσικού αερίου και πετρελαίου. Σύμφωνα με την ειδική έκθεση της Επιτροπής Υδρογονανθράκων, την οποία εγώ έχω μπροστά μου. Είναι μελέτη. Την έχουν όλοι. Η αξία των κοιτασμάτων στην Ελλάδα είναι περίπου 250 δισεκατομμύρια ευρώ για τη χώρα μας. Αυτή είναι η μελέτη τους, καταγεγραμμένη. Είναι ειδικότεροι όλων.

Τι θα κάναμε εμείς και τι θα κάνουμε εμείς όταν γίνουμε κυβέρνηση. Θα κάνουμε ότι η Νορβηγία, θα εξορύξουμε το φυσικό αέριο, το πετρέλαιο, θα το συνδέσουμε με τις συντάξεις και με τους μισθούς και από εκεί θα καρπωθεί ο Έλληνας την υπεραξία. Ξέρετε ότι στη Νορβηγία παίρνουν 3.000 ευρώ σύνταξη λόγω της συνδέσεως αυτής. Θα το εφαρμόσουμε για τους Έλληνες για να μπορούν οι Έλληνες να παίρνουν αξιόλογες και αξιόπιστες συντάξεις […]

Η πράσινη ενέργεια δεν έχει ανεξαρτητοποιηθεί, δεν αποθηκεύεται, είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημα της πράσινης ενέργειας. Δεν υπάρχει μέθοδος. Και διαβάζω στον κύριο Γιάννη Μπασιά (Πρόεδρο της Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων), ψάξτε να δείτε ποιος είναι και λέει “η πράσινη μετάβαση παγκόσμια είναι μια βίαιη οικονομική μετάβαση σε ένα μοντέλο που χρειάζεται τρισεκατομμύρια, που θα φορτωθούν στις πλάτες των λαών και όχι των μεγάλων κολοσσών που εμφανίζονται ως παίκτες”.

Άρα λοιπόν, εγώ θέλω να υπηρετήσω τον ελληνικό λαό. Η Ελλάδα θα γίνει πετρελαιοπαραγωγός χώρα με την “ελληνική λύση”. Εμείς θα παράγουμε το πετρέλαιο και εμείς θα το κάνουμε εξαγωγή. Δεν λέμε όχι στη γεωθερμία, ούτε στα υδροηλεκτρικά άλλο η ανεμογεννήτρια που είναι τοξική και άλλο αυτό

83 – Κ.Βελόπουλος – Ελληνική Λύση

provide an attachment id!

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και στις εξορύξεις στα κοιτάσματα υδρογονανθράκων που έχουν βρεθεί τα οποία η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουν να αξιοποιηθούν φοβούμενοι τις αντιδράσεις της Τουρκίας. Έφερε ως παράδειγμα την πόλη της Καβάλας όπου σημείωσε πως το κοίτασμα του Πρίνου ανοιχτά της Θάσου θα μπορούσε να ταΐσει όλη την Ελλάδα και ότι ενώ από τη δεκαετία του 1980 φημολογείται συνέχεια ότι το κοίτασμα εξαντλείται, εντούτοις συνεχίζει να δίνει πετρέλαιο, χωρίς όμως ακόμα οι έρευνες για τα νέα κοιτάσματα να έχουν επεκταθεί πέραν των έξι ναυτικών μιλίων.

Προέβλεψε ότι μετά τις εκλογές θα τεθεί σε εφαρμογή σχέδιο συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου με την Τουρκία κάνοντας λόγο για μια απαράδεκτη κατάσταση που θα ζημιώσει τη χώρα μας και για πρώτη φορά μετά το 1912 η Ελλάδα θα μικρύνει ακόμα περισσότερο.