Regions: Λέσβος

51 – Μ.Νικολάρα – ΣΥΡΙΖΑ

provide an attachment id!

Γεννήθηκα και ζω στη Λέσβο. Τις τελευταίες μέρες περιοδεύουμε στη Λήμνο, το δεύτερο απ τα τρία νησιά του νομού Λέσβου, μεταφέροντας τη φωνή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Αφουγκραζόμαστε τους ανθρώπους και τις ανάγκες τους, μιλάμε με μικροεπαγγελματίες, αγρότες, αλιείς, νέους και νέες, εργαζόμενους, συνταξιούχους.

Η Λέσβος, η Λήμνος και ο Άη Στράτης χρειάζονται το νοιάξιμο μας. Για την ανάπτυξη, την υγεία, την παιδεία, τον τουρισμό, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, τις μεταφορές, το δημογραφικό, την ποιότητα ζωής.
Εννιά χρόνια περιφερειακή σύμβουλος Βορείου Αιγαίου ήρθα πολύ πιο κοντά στον τόπο και τους ανθρώπους του. Απέκτησα φίλους, άκουσα τις έγνοιες τους, ένιωσα την αλήθεια τους, προσπάθησα να βοηθήσω γι’ αυτό που λέμε καλύτερες μέρες.

Στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τα μνημόνια και τις δυσκολίες δώσαμε το Μεταφορικό Ισοδύναμο και αρκετά ακόμα. Συνεχίζουμε για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ την 21η του Μάη για να το ενισχύσουμε και να το επεκτείνουμε, για να εφαρμόσουμε το Υγειονομικό Ισοδύναμο, για να διεκδικήσουμε και εφαρμόσουμε τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ σε όλα τα νησιά, για να βάλουμε στις ράγες ένα ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για τα νησιά μας.

Γιατί είναι Δικαιοσύνη να ζούμε με αξιοπρέπεια στον τόπο μας. Γιατί είναι Δικαιοσύνη η νησιωτικότητα να μην είναι μόνο ένα άρθρο στο Σύνταγμα της Ελλάδας, αλλά τρόπος να ζεις ισότιμα με τους άλλους ανθρώπους στη χώρα σου. Γιατί είναι πραγματική έγνοια για την Αριστερά, για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και για μένα σαν υποψήφια βουλεύτρια στον νομό, να δώσουμε πραγματικό περιεχόμενο στον όρο.

13 – Μ.Κομνηνάκα – ΚΚΕ

provide an attachment id!

Μπορεί για τον λαό σταθερότητα να σημαίνει κάτι άλλο πέρα από το να μπορεί να ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες του;

Να έχει σταθερή δουλειά με αξιοπρεπή μισθό, τέτοιον που να ανταποκρίνεται σ’ αυτές τις σύγχρονες ανάγκες του. Να έχει καθολική και δωρεάν πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και παιδείας. Να έχει δικαίωμα στην ξεκούραση, την αναψυχή, στον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Να μην αγωνιά αν θα χάσει το σπίτι του ή αν θα μείνει χωρίς ρεύμα και νερό. Να μην κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του σε ένα καθημερινό δρομολόγιο ή από ένα φυσικό φαινόμενο ή φυσική καταστροφή εξαιτίας των επιλογών ενός εχθρικού κράτους που ιεραρχεί τα κέρδη έναντι της ανθρώπινης ζωής. Να ζει σε ειρηνικό περιβάλλον, με αλληλεγγύη με τους λαούς της περιοχής και όχι να κινδυνεύει από την εμπλοκή της χώρας μας στους ανταγωνισμούς και τους πολέμους των ιμπεριαλιστών.

Τι σχέση έχουν αυτές οι αγωνίες του λαού με αυτά που περιλαμβάνει η «κυβερνητική σταθερότητα», είτε με την εκδοχή της αυτοδυναμίας που πλασάρει η ΝΔ είτε με την εκδοχή της συνεργασίας που πλασάρει ο ΣΥΡΙΖΑ είτε με την «προσφορά» του ΠΑΣΟΚ για ρόλο πρόθυμου μπαλαντέρ σε όλες τις εκδοχές;

Σταθερότητα για να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι κοινές τους δεσμεύσεις για τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, στα οποία περιλαμβάνεται μεταξύ πολλών άλλων και το γρήγορο «ξεκαθάρισμα» των «κόκκινων» δανείων. Σταθερότητα για συνέχιση της λεγόμενης «πράσινης μετάβασης», που βυθίζει τον λαό στην ενεργειακή φτώχεια. Σταθερότητα για την επίτευξη της περιβόητης επενδυτικής βαθμίδας που προϋποθέτει σαν λίπασμα στον ανταγωνισμό τούς καθηλωμένους μισθούς στα «όρια των αντοχών της οικονομίας», κατά τον νόμο Αχτσιόγλου –Βρούτση και συνθήκες εργασίας-λάστιχο κατά το αντεργατικό έκτρωμα Χατζηδάκη. Σταθερότητα στις νατοϊκές δεσμεύσεις για την περαιτέρω εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο ΝΑΤΟ – Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά και την προώθηση των σχεδίων συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο, σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, για τα οποία περίσσεψαν εξάλλου οι «ηχηρές» δηλώσεις στελεχών και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ μετά και τη διόλου εθιμοτυπική επίσκεψη Μπλίνκεν.