Political Party: ΝΔ

Σε 6 χρόνια το 80% της ηλεκτροπαραγωγής θα προέρχεται από ΑΠΕ.

Προώθηση έρευνας κοιτασμάτων ορυκτού αερίου.

Κατασκευή νέων σταθμών εισαγωγής LNG.

Αναβάθμιση συστήματος μεταφοράς ορυκτού αερίου και διεθνείς διασυνδέσεις ορυκτού αερίου.

Ενεργειακή αναβάθμιση 600.000 κατοικιών. Υλοποίηση προγραμμάτων “Εξοικονομώ”, “Αλλάζω θερμοσίφωνα” και “φωτοβολταϊκά στέγης”.

Έως το 2027 το 20% των ΙΧ οχημάτων θα είναι μηδενικών ή χαμηλών ρύπων. Λειτουργία 8.900 δημόσια προσβάσιμων φορτιστών. 570 χιλιόμετρα νέων ποδηλατοδρόμων σε όλη τη χώρα.

Διάνοιξη δασικών δρόμων μήκους 40.000 χλμ., αφαίρεση καύσιμης ύλης από 260 κρίσιμα δάση, διάνοιξη και συντήρηση αντιπυρικών ζωνών μήκους 10.000 χλμ., ανάπτυξη «έξυπνου δάσους» με χρήση τεχνολογιών αιχμής.

Περισσότερα: Πρόγραμμα

– Β. Κοντοζαμάνης – ΝΔ

provide an attachment id!

[…] Αν εκλεγώ, θα δώσω βάρος σε θέματα υγείας. Απασχολεί και εμάς και την Ευρώπη το θέμα της κλιματικής κρίσης που σχετίζεται άμεσα με το θέμα της δημόσιας υγείας. Έζησε πέρυσι η χώρα μεγάλες πυρκαγιές, μεγάλες πλημμύρες και όλα αυτά έχουν αντίκτυπο στη δημόσια υγεία αλλά υπάρχουν και άλλα ζητήματα με τα οποία θα ασχοληθώ, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση, όπως στην κοινή αγροτική πολιτική στην ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα. […]

814 – Γ. Καρασμάνης – ΝΔ

provide an attachment id!

σήμερα δύο βδομάδες πριν τις κρίσιμες ευρωεκλογές, έχουμε την ανάγκη να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η φωνή των αγροτών στα νέα κοινοτικά όργανα. Δεν μπορεί σε μια εποχή που όλοι συμφωνούν πως ο υπερπληθυσμός στη Γη, αλλά κυρίως η κλιματική αλλαγή, συντείνουν σε μια εφιαλτική προοπτική έλλειψης τροφίμων, στις Βρυξέλλες να επικρατεί ένα κλίμα εφησυχασμού ή ακόμη και αδιαφορίας θα έλεγα για τα τεκταινόμενα».

«Δεν γίνεται να υπάρχει μια Κοινή Αγροτική Πολιτική γεμάτη αγκυλώσεις, στρεβλώσεις και γραφειοκρατικά εμπόδια, που δεν βοηθούν τους αγρότες να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα της κλιματικής κρίσης. Η γεωργική, κτηνοτροφική και αλιευτική παραγωγή δεν είναι έννοιες αντίθετες με την προστασία του περιβάλλοντος. Ο γεωργός, ο κτηνοτρόφος και ο ψαράς μέσα στο φυσικό περιβάλλον ζουν και δραστηριοποιούνται επαγγελματικά και κανένας δεν θέλει την υποβάθμισή του. Αλλά και κανένας δεν θέλει να επωμισθεί μόνος του ένα κόστος που δεν μπορούν να το αντέξουν οι πλάτες του».

… «κανένας ευρωπαίος αγρότης δεν είναι αντίθετος ή εχθρός με τους αγρότες των τρίτων εκτός Κοινότητας χωρών. Αλλά δεν μπορεί να αποδέχεται η ευρωπαϊκή αγορά να κατακλύζεται με φθηνά προϊόντα τρίτων Χωρών, που δεν τηρούν τις προδιαγραφές, τις παραγωγικές μεθόδους και τα φιλοπεριβαλλοντικά μέτρα που εκείνος, με τόσο κόπο και κόστος, είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί. Δεν είναι δυνατόν η Ευρωπαϊκή Ένωση να ξοδεύει – και πολύ σωστά – τρισεκατομμύρια για την προστασία από τον κόβιντ, να δίνει για την Ουκρανία και να μην δίνει στους αγρότες να αντιμετωπίσουν τις ζημιές από τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης».

«Μια από τις κρισιμότερες παραμέτρους των ευρωεκλογών του Ιουνίου θα είναι η διαμόρφωση της τάσης εκείνης, τόσο για την αναμόρφωση της ΚΑΠ, όσο και για τη λήψη των κατάλληλων μέτρων σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την προστασία της υπαίθρου, των αγροτών και των προϊόντων του μόχθου τους. Η ψήφος όλων των Ελλήνων και των αγροτών ειδικότερα θα πρέπει να σταθμίσει ποιο είναι το κόμμα εκείνο με αποδεδειγμένο εδώ και πολλές δεκαετίες τον ευρωπαϊκό του προσανατολισμό. Και ποιο είναι το κόμμα, τα στελέχη και τα μέλη του οποίου καθημερινά μάχονται για τα συμφέροντα των ανθρώπων της υπαίθρου.

«Την απάντηση, που δεν είναι άλλη παρά η Νέα Δημοκρατία, την γνωρίζετε πολύ καλά και πρέπει να την μάθουν όλοι οι Έλληνες. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν είναι ένα διακοσμητικό όργανο. Συνδιαμορφώνει, συναποφασίζει και ελέγχει τις ευρωπαϊκές πολιτικές. Και τα μέλη του – οι ευρωβουλευτές – μπορούν και πρέπει να έχουν

815 – Μ. Λαζαρίδης – ΝΔ

provide an attachment id!

Πρωτογενής τομέας. Ένας από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης για την Ελλάδα που θέλουμε.
Όραμά μας, να καταστήσουμε τα προϊόντα μας ανταγωνιστικά στις εγχώριες και τις διεθνείς αγορές. Είμαστε δίπλα στους παραγωγούς μας, τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους. Και το αποδεικνύουμε καθημερινά.

Μειώνοντας τη φορολογία, δίνοντας κίνητρα για την ανάπτυξη της συνεταιριστικής και συμβολαιακής γεωργίας, καταργώντας το νόμο Κατρούγκαλου, επιστρέφοντας τον ΕΦΚ του πετρελαίου, μειώνοντας τον ΦΠΑ σε ζωοτροφές, λιπάσματα και αγροτικά μηχανήματα, μειώνοντας το ενεργειακό κόστος.

Ενισχύοντας το εισόδημα των παραγωγών μας από τις αλλεπάλληλες κρίσεις και ειδικά την κλιματική κρίση.
Αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες, που ήδη έχουν αρχίσει και φέρνουν αποτελέσματα, για την αναθεώρηση της ΚΑΠ.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει ότι στηρίζει τον αγροτικό κόσμο και δεν θα σταματήσει να το κάνει».

817 – Α. Σδούκου – ΝΔ

provide an attachment id!

Ιδιαίτερα σημειώνεται ότι σε περίπτωση βλάβης στη μικρή διασύνδεση Κρήτη-Πελοπόννησος η νέα γραμμή θα είναι σε θέση να αποτρέψει το μερικό ή ολικό black-out. Ισχυροποιείται συνεπώς η ηλεκτρική σύνδεση μεταξύ της Δυτικής Κρήτης και του υπόλοιπου νησιού, συμβάλλοντας έτσι στο να ξεπεραστούν προβλήματα ασφαλούς τροφοδοσίας αλλά και ολοκληρώνοντας μια εμβληματική νέα υποδομή που οδηγεί σε χαμηλότερο κόστος αλλά και σταθερότερη ηλεκτρική ενέργεια… πέραν όμως από την αμιγώς ενεργειακή διάσταση η ενεργειακή αναβάθμιση του νησιού αποτελεί και στόχο μείζονος εθνικής σημασίας ενόψει του ότι η παρούσα οικιστική, τουριστική και βιομηχανική ανάπτυξη της περιοχής αυξάνει ραγδαία τα ζητούμενα ηλεκτρικά φορτία, εκτιμάται δε ότι η αυξητική τάση των φορτίων θα είναι ακόμη εντονότερη τα επόμενα έτη.

796 – Σ. Βούλτεψη – ΝΔ

provide an attachment id!

Ποιο είναι λοιπόν το συμφέρον μιας χώρας όπως η Ελλάδα σε μια εποχή σαν τη σημερινή, με πολέμους, κλιματική κρίση και βαρύ μεταναστευτικό πρόβλημα σε όλη την περιοχή; Να στείλει στην Ευρώπη αυτούς που την αρνούνται : Να συμβάλει στην άνοδο του λαϊκισμού μέσα στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, συμβάλλοντας παράλληλα και στη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής Βαβέλ: Ασφαλώς όχι! Το συμφέρον της Ελλάδας είναι να δυναμώσει εκείνη την πολιτική οικογένεια που για πυξίδα της έχειτη μετριοπάθεια καιτον ορθό λόγο με συνείδηση της αποστολής της. Και σίγουρα δεν συμφέρει την Ελλάδα να έχει εκπροσώπους που συκοφαντούν την ίδια τους τη χώρα, φθάνοντας στο σημείο να ζητούν ακόμη και περικοπή κονδυλίων. Αυτό που η πατρίδα μας χρειά ζεται είναι ανθρώπους που με σοβαρότητα θα διεκδικήσουν για λογαριασμό της Ελλάδας. Ανθρώπους όπως αυτοί που περιλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας!

797 – Λ. Αυγενάκης – ΝΔ

provide an attachment id!

με βάση όσα συμβαίνουν και τις κρίσεις να διαδέχονται η μία την άλλη, είναι επιβεβλημένη η στήριξη των αγροτών κατά τη μετάβασή τους σε ανθεκτικές γεωργικές πρακτικές, ώστε να προλαμβάνονται ακραίοι κίνδυνοι που σχετίζονται με το κλίμα. Αυτό σημαίνει ότι, προκειμένου να βελτιωθεί η ετοιμότητα των γεωργών και των κρατών μελών έναντι των προκλήσεων της κλιματικής κρίσης απαιτείται:

Ενισχυμένη οικονομική στήριξη των γεωργών και σταθεροποίηση των εισοδημάτων τους, μέσω αυξημένου προϋπολογισμού για την ΚΑΠ και δυνατών άμεσων ενισχύσεων.
Ενίσχυση των Ομάδων Παραγωγών και κάθε συνεταιριστικού σχήματος με επιπλέον κίνητρα μέσω της ΚΑΠ για προώθηση των συλλογικών ασφαλιστικών προϊόντων.
Κατάρτιση, εκπαίδευση και συμβουλευτική ενημέρωση των γεωργών ιδιαίτερα στις ψηφιακές τεχνολογίες.
Ευελιξία με ταχείες και απλοποιημένες διαδικασίες στη χρήση των ενωσιακών εργαλείων κρίσης.
Θα συμφωνήσω και με την πρόταση της Ιταλίας για δυνατότητα αντασφάλισης σε ενωσιακό επίπεδο, προκειμένου τα ασφαλιστικά προϊόντα να καταστούν πιο ελκυστικά.
Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ο Λευτέρης Αυγενάκης, «η ενίσχυση της ανθεκτικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και οι επενδύσεις σε πρόληψη είναι ευθέως συνδεδεμένες με το μέλλον του τομέα.

798 – Κ. Μητσοτάκης – ΝΔ

provide an attachment id!

Τα τελευταία πέντε χρόνια αγωνιζόμαστε βήμα-βήμα να κάνουμε την Ελλάδα Ευρώπη σε όλα τα πεδία πολιτικής. Και τα επόμενα πέντε χρόνια θα παρθούν πάλι πολύ σημαντικές αποφάσεις στην Ευρώπη, χρηματοδοτικού χαρακτήρα, πώς θα χρηματοδοτήσουμε ως Ευρώπη τις σημαντικές επενδύσεις που χρειαζόμαστε, την πράσινη μετάβαση, την ψηφιακή μετάβαση, τη μετάβαση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αλλά με καλές τιμές για όλους τους καταναλωτές.

810 – Μ. Σπυράκη – ΝΔ

provide an attachment id!

Κλίμα και οικονομία της Ε.Ε. είναι οι βασικές προτεραιότητες του επόμενου Ευρωκοινοβουλίου. Η νέα ισορροπία του ευρωπαϊκού κέντρου, δηλαδή το άθροισμα των δυνάμεων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλιστών και των Φιλελευθέρων θα καθορίσει την πορεία εφαρμογής της Πράσινης Συμφωνίας, η οποία συμπληρώνεται με την ευρωπαϊκή στρατηγική για τη βιομηχανία μετά τη διακήρυξη της Αμβέρσας.

Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσουν οι προετοιμασίες για ένα σχέδιο πράσινων επενδύσεων της Ε.Ε.. Αυτό θα πρέπει να διασφαλίσει ότι μετά τη λήξη της χρηματοδότησης για την αποκατάσταση της πανδημίας το 2026, οι πράσινες επιχορηγήσεις της Ε.Ε. θα παραμείνουν τουλάχιστον στο σημερινό επίπεδο των 50 δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως (0,3% του ΑΕΠ).

757 – Θ. Σκυλακάκης – ΝΔ

provide an attachment id!

« Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην διείσδυση ΑΠΕ σε παγκό σμιο επίπεδο και το μοντέλο ηλεκτρικής ενέργειας που θα πρωτ ταγωνιστήσει η Ελλάδα έχει μια δύσκολη περίοδο μετάβασης>>(…)Στα ζητήματα αποθήκευσης ενέργειας «έχουμε να διανύσουμε ακόμη πολύ δρόμο, ενώ στα θέματα της αντλιοταμίευσης χρειάζονται ακόμη περισσότερα χρόνια». «η πορεία των τιμών στο ηλεκτρικό σύστημα θα είναι πορεία προς τα κάτω με βίαιες αναταράξεις που θα έχουν περιόδους με υψηλές και χαμηλές τιμές». Τόνισε ότι οι επενδύσεις στιςΑΠΕ δεν θα πρέπει να θεωρούντηζήτηση δεδομένη» κι έφερε ως παράδειγμα την περίπτωση του Απριλίου 2024 όπου οι ΑΠΕ κατέγραψαν αρνητικές τιμές με αποτέλεσμα « να αναγκαστούμε να πληρώνουμεαυτούς που αγόραζαν μέσω εξαγωγώντηνενέργεια που παράξαμε». «Η ενεργειακή μετάβαση είναι μια δύσκολη άσκηση» τόνισε ο κ Σκυλακάκης ότι «πρέπει να κινούμαστε με μέτρο ώστε οι επενδύσεις που θα γίνουννα είναι βιώσιμες»

789 – Χ. Σταϊκούρας – ΝΔ

provide an attachment id!

[…] Ο νέος κανονισμός AFIR, που αφορά την ανάπτυξη υποδομής εναλλακτικών καυσίμων σε όλους τους τρόπους μεταφοράς. Ο κανονισμός RefuelEU για την αεροπορία, που έχει ως στόχο να αυξήσει τη ζήτηση και την προσφορά βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων. Η υιοθέτηση μιας νέας στρατηγικής, η οποία περιλαμβάνει και υποδομές ζωτικής σημασίας, όπως τα αεροδρόμια, προκειμένου αυτές να προσαρμοστούν στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, με όρους ανθεκτικότητας. Η δυνατότητα των αεροδρομίων να χρησιμοποιούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μέσα από την ανάπτυξη πολιτικών και κινήτρων για τη μετάβαση σε καθαρότερες πηγές ενέργειας. Ταυτόχρονα, έχουμε αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις σε συνεργασία με την ΥΠΑ και την ΑΠΑ, με διαρκή στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της ασφάλειας των αεροδρομίων, των αερομεταφορών και της αεροναυτιλίας. […]