Author: Μ.Παπαδόπουλος

488 – Μ.Παπαδόπουλος – ΝΔ

provide an attachment id!

[…] Υπάρχει μια μεγάλη διαφορά αν κάνει κανείς τη σύγκριση των δύο κυβερνήσεων. Για την απολιγνιτοποίηση, όλος ο όρος της απολιγνιτοποίησης και δίκαιης μετάβασης, χτυπούσε αρνητικά στον κόσμο πρώτον γιατί δεν υπήρχε λεπτομερής ενημέρωση και δεύτερον γιατί όλοι οι πολίτες, όλοι μας, περιμένουμε να δούμε κάτι να εφαρμόζεται στην πράξη. Αυτό καθυστέρησε πάρα πολύ και καθυστέρησε γιατί υπάρχουν ονοματεπώνυμα για τις καθυστερήσεις που υπάρχουν, δεν είναι τυχαίες. Παρόλα αυτά άλλαξε το κλίμα γιατί δεν ήταν βίαιη η απολιγνιτοποίηση, όπως ισχυρίζονταν οι αριστερές δυνάμεις της περιοχής. Αν παρατηρήσει κανείς την καμπύλη της κρίσης του λιγνίτη στην παραγωγή ενέργειας θα δει ότι μειώνεται συνεχώς η χρήση του εδώ και 15 χρόνια, όχι τώρα. Μειώθηκε εντονότατα την περίοδο του 2015 – 2019, κλείσανε μονάδες εκείνη την περίοδο επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ και κανείς δεν μίλησε για αυτό. Γιατί έκλεισαν μονάδες; Γιατί είχαν ημερομηνία λήξης. Βλέπουμε λοιπόν ότι όταν αυτά έγιναν γνωστά, όταν ο κόσμος τα συνειδητοποίησε, κατάλαβε ότι ο μύθος της κακής και βίαιης απολιγνιτοποίησης παραμένει ένας μύθος. Από την άλλη, πρέπει να δει κινήσεις και είδαμε μόνο ένα μεγάλο Φ/Β, το μεγαλύτερο στην Ευρώπη που έγινε στα Λιβερά. Αλλά τι άλλο έγινε και άλλαξε το κλίμα; Όλα αυτά τα οποία λέγαμε με εξαγγελίες, με συνεχείς παρεμβάσεις, ο κ. Παπαθανάσης είχε έρθει πάρα πολλές φορές στην περιοχή, ο κ. Μουσουρούλης παλαιότερα, ο κ. Καλλίρης διοικητής της Δίκαιης Μετάβασης, ο κ. Μπούκης Δ.Σ. Μετάβασης. Αποδείξαμε στον κόσμο ότι όλα αυτά που λέγαμε νομοθετήθηκαν, έγιναν νόμοι του κράτους. Άρα αμέσως μετά, αλλάζει η αντίληψη του κόσμου. Είναι διαφορετικό να υπόσχεσαι και να κάνεις διαγγέλματα και είναι διαφορετικό όλα αυτά που λες να γίνονται νόμοι του κράτους. Άρα σήμερα έχουμε νόμους του κράτους που μιλάνε για τη Δίκαιη Μετάβαση. Άρα έχουμε κάτι δεδομένο […]

Είναι απόλυτα δικαιολογημένη [η αγωνία των κατοίκων] , για αυτό κανείς, τουλάχιστον εγώ προσωπικά αλλά και κανείς άλλος, δεν εναντιώθηκε στην αγωνία των κατοίκων. Ίσα – ίσα προσπαθούσαμε και προσπαθώ συνεχώς να ενημερώνω για το ποιο είναι το πρόγραμμα. Το πρόγραμμα είναι ότι υπάρχουν νόμοι. Ότι προχώρησε και ολοκληρώθηκε επιτέλους το χωροταξικό και εδώ υπάρχουν ευθύνες για την καθυστερηση το,υ και το τρίτο είναι οι συνομιλίες που έχουμε και εγώ σαν Υφυπουργός Μεταφορών και άλλοι συνάδελφοι είχαν, με εταιρείες που επιδιώκουν να έρθουν στην περιοχή, γιατί υπάρχει ειδικό φορολογικό καθεστώς για αυτές τις επενδύσεις, υπάρχουν κίνητρα που βοηθούν στο να προσελκύσουν να έρθουν επενδύσεις. Άρα, όταν αυτές οι εταιρείες έρθουν, όταν οι δικές μας εταιρείες αλλάξουν ρόλο, να επικαιροποιήσουν την παραγωγή τους, να δούμε μια απίστευτη αύξηση των θέσεων εργασίας στο Ν. Κοζάνης, στη Φλώρινα και στη Μεγαλόπολη. Και το τρίτο και σημαντικό, είναι ότι ήδη υπάρχει ένα τεράστιο ποσό που ξεπερνάει τα 4 δις το οποίο είναι έτοιμο προς χρήση. Τι σημαίνει όμως, έτοιμο προς χρήση; Σημαίνει ότι θα πρέπει η περιφέρεια, οι δήμοι, οι ιδιώτες, να έχουν μελέτες που θα μπορούν να ωριμάσουν για να μπορούν να απορροφήσουν τα χρήματα. Αλλιώς θα τα βλέπουν όλοι τα χρήματα, αλλά δε θα μπορεί να τα πάρει κανείς. Εγώ κατ’ επανάληψη έχω κάνει παράκληση στην περιφέρεια, στους δήμους, τους ιδιώτες, να ωριμάσουν τις μελέτες για αυτά που έχουν αποφασίσει να κάνουν. Με προσοχή, με σοβαρότητα, χωρίς βιασύνη, χωρίς πολλά λόγια και πολλές υποσχέσεις, να προχωρήσουμε, για να αλλάξει η περιοχή, ο νομός μας. Να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας, η καθημερινότητα, να φύγουμε από τη μονοκαλλιέργεια της ΔΕΗ, ενώ ταυτόχρονα και αυτό το έχω πει πολλές φορές, ο λιγνίτης παραμένει η ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, και αποδείχθηκε αυτό. Το ευέλικτο σχήμα της Δίκαιης Μετάβασης, φάνηκε στο όταν το φυσικό αέριο ανέβηκε σε μεγάλα ύψη, τι έκανε η κυβέρνηση, μεγάλωσε το μείγμα χρήσης του λιγνίτη στην παραγωγή ενέργειας. Σήμερα που το φυσικό αέριο πέφτει οικονομικά, άρα η παραγωγή ενέργειας πέφτει κι είναι φθηνότερη, μειώνει το μείγμα χρήσης λιγνίτη. Είναι ένα οικονομικό σταυρόλεξο που εμείς θέλουμε να ταυτιστούμε πλήρως. Είμαστε ταυτισμένοι με την πραγματικότητα, με αυτό που θέλουμε να πετύχουμε.

307 – Μ.Παπαδόπουλος – ΝΔ

provide an attachment id!

[…] Μετρήσιμη είναι και η πρόοδος στην ηλεκτροκίνηση, όπου τα σημεία φόρτισης πολλαπλασιάστηκαν από μόλις 58 το 2019, σε περισσότερα από 2.000, σήμερα, σε όλη την Ελλάδα. Στην ΚΥΑ που συνυπογράψαμε πρόσφατα με το Υπουργείο Περιβάλλοντος προβλέπονται άλλα 8.000 σημεία φόρτισης πανελλαδικά προσεχώς με απώτερο στόχο, το 2030 η Ελλάδα να διαθέτει 25.000 φορτιστές.

Προσθέτω, επίσης ότι από 405 ταξινομήσεις αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων το 2018, φτάσαμε στις 4.731 το 2022 και έως τις αρχές Απριλίου ταξινομήθηκαν άλλα 2.045 νέα αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Η προώθηση της ηλεκτροκίνησης, άλλωστε, προβλέπεται υποχρεωτικά ως μια από αναγκαίες παρεμβάσεις σε κάθε Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας που υποβάλλουν οι Δήμοι στο υπουργείο. Ο σχεδιασμός των αστικών παρεμβάσεων δεν γίνεται πλέον αποσπασματικά, αλλά κάθε πόλη οφείλει να ακολουθεί το μοντέλο της Βιώσιμης Κινητικότητας λαμβάνοντας μέριμνα για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ και τη χρήση ήπιων μέσων μεταφοράς όπως το ποδήλατο, με βάση και τον Οδηγό Δημόσιας Πολιτικής, που εκπονήσαμε.

Μαζί με την ηλεκτροκίνηση θέσαμε και τις βάσεις για την εισαγωγή του υδρογόνου ως καύσιμο μεταφορών με τη δημοσίευση της ΚΥΑ για τη λειτουργία των πρατηρίων υδρογόνου.

Η συνέχιση αυτής της προσπάθειας είναι αναγκαία για τον μετασχηματισμό του ενεργειακού μείγματος στις μεταφορές, όπου η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει.

Το ίδιο ισχύει και για τα υδατοδρόμια, όπου απλοποιήθηκε το θεσμικό πλαίσιο και εγκρίναμε περισσότερες από 10 αδειοδοτήσεις με σκοπό να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο που θα επιτρέψει τις ιδιωτικές επενδύσεις στα υδροπλάνα, ένα νέο μέσο που θα προσδώσει άλλη δυναμική στον χάρτη των μεταφορών της Ελλάδας.

Η πατρίδα μας, άλλωστε, μετατρέπεται σε έναν κόμβο σύγχρονων υπηρεσιών μεταφορών, γεγονός που αποδεικνύεται και από τη ριζική αναβάθμιση των επιδόσεων στην εφοδιαστική και τα logistics, με βάση την τελευταία έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Ο σιδηρόδρομος συνδέεται με λιμάνια και ΒΙΠΕ και εκσυγχρονίζει το επίπεδο των υπηρεσιών του με έργα που ήδη υλοποιούνται είτε έχουν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Η προεργασία που έχει γίνει θα καρποφορήσει τα επόμενα χρόνια υπό την προϋπόθεση να συνεχιστεί το έργο της σημερινής κυβέρνησης και να μην υπάρξει αβελτηρία και πισωγύρισμα.

Η Δυτική Μακεδονία αποτελεί την ενεργειακή πηγή της Ελλάδας για περισσότερο από μισό αιώνα και η μετάβαση στη μετά – λιγνίτη εποχή πραγματοποιείται με βάση το Σχέδιο Δίκαιης Μετάβασης, σε συνδυασμό με το πρόγραμμα Ανάπτυξης της Περιφέρειας με ορίζοντα το 2030, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός.

Σκοπός είναι να αξιοποιήσουμε όλους τους ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους για να εξασφαλίσουμε την ευημερία των κατοίκων της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας σε ένα καλύτερο περιβάλλον από το σημερινό.

Κονδύλια που υπερβαίνουν το 1 δισ. ευρώ διοχετεύονται σε νέες, ποιοτικές θέσεις εργασίας, παραγωγή «πράσινης» και φτηνής ενέργειας και σε πρωτοπόρες χρήσεις της γης, που θα προσδώσουν προστιθέμενη αξία στα προϊόντα της Δυτικής Μακεδονίας.

Επισημαίνω ότι στη Ζώνη Καινοτομίας που αναπτύσσεται με το Επιστημονικό Τεχνολογικό Πάρκο Πανεπιστημίου, θα αναπτυχθεί η πρώτη πιλοτική μονάδα παραγωγής Πράσινου Υδρογόνου, ενώ η οδική σύνδεση Τρίκαλα-Εγνατία του αυτοκινητόδρομου Ε65, που θα παραδοθεί το 2025, θα ανοίξει νέους δρόμους στο εμπόριο και στον τουρισμό.

Επιδίωξή μου είναι να συμβάλω με την εμπειρία μου ώστε όλες αυτές οι πρωτοβουλίες να αποδώσουν και να κερδίσουμε το μεγάλο στοίχημα του ενεργειακού μετασχηματισμού εξασφαλίζοντας καλύτερες συνθήκες ζωής στους κατοίκους της Κοζάνης και ευρύτερα της Δυτικής Μακεδονίας […]

300 – Μ.Παπαδόπουλος – ΝΔ

provide an attachment id!

[…] Έχουν εΕασφαλιστεί πόροι που ξεπερνούν το 1 δισ ευρώ για
τη χρηματοδότηση δράσεων που επικεντρώνονται σε νέες
ποιοτικέε θέσεις εργασίας παραγωγή πράσινης και φθηνής
ενέργειας και αξιοποίηση της γης με πρωτοπόρες χρήσεις που
θα εξασφαλίσουν προστιθέμενη αξία στα προϊόντα της δυτικής Μακεδονίας.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Ζώνη Καινοτομία που
αναπτύσσεται με το Επιστημονικό Τεχνολογικό Πάρκο Πανεπιστημίου
όπου προβλέπεται η πρώτη πιλοτική μονάδα παραγωγής Πράσινου Υδρογόνου

239 – M.Παπαδόπουλος – ΚΚΕ

provide an attachment id!

[…] οι όμιλοι αυτοί παίζουν τη ζωή μας κορώνα γράμματα στην κυριολεξία με τα σχέδια τους για εγκατάσταση σταθμού LNG στην περιοχή […]

209 – Μ.Παπαδόπουλος – ΝΔ

provide an attachment id!

[…] η επανεκλογή της ΝΔ αποτελεί εγγύηση για να συνεχιστεί η αναβάθμιση των υπηρεσιών μεταφορών, ενώ στο άμεσο μέλλον θα φανεί και η δουλειά που έχει γίνει στον σιδηρόδρομο, όπου έχουν δρομολογηθεί έργα ύψους 4,5 δισ. ευρώ σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στις αστικές συγκοινωνίες, όπου περιμένουμε φέτος να πρώτα νέα λεωφορεία αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.

[…] με την πρόσφατη ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος για τους όρους λειτουργίας των πρατηρίων υδρογόνου, μπαίνουν οι βάσεις για τη χρήση του υδρογόνου ως καύσιμο μεταφορών. Είναι το πρώτο βήμα για να εντάξουμε την υδρογονοκίνηση στο ρυπογόνο, σήμερα, σύστημα των οδικών μεταφορών, ενώ η Ελλάδα ευθυγραμμίζεται με τα υπόλοιπα Κράτη Μέλη, καθώς μπαίνουν οι προϋποθέσεις για την ελεύθερη κυκλοφορία των οχημάτων υδρογόνου σε όλο το μήκος του Ευρωπαϊκού Δικτύου […] Έχουν εξασφαλιστεί πόροι που ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση δράσεων που επικεντρώνονται σε νέες, ποιοτικές θέσεις εργασίας, παραγωγή «πράσινης» και φτηνής ενέργειας και αξιοποίηση της γης με πρωτοπόρες χρήσεις που θα εξασφαλίσουν προστιθέμενη αξία στα προϊόντα της Δυτικής Μακεδονίας.

226 – Μ.Παπαδόπουλος – ΚΚΕ

provide an attachment id!

[…] Ακόμα πιο προκλητική είναι η στάση του Βαρουφάκη και
του ΜέΡΑ25 που προσπαθεί να συγκαλύψει με κάλπικα αντισυστημικά
συνθήματα περί ρήξης τον πραγματικό ρόλο
του ως σημαιοφόρου της στρατηγικής της EE
Ζητά να σταματήσουν εδώ και τώρα οι εγχώριες εξορύξεις
για να προστατευτεί το περιβάλλον Αγνοεί τάχα το σημαντικό
μέρος των εγχώριων ενεργειακών αναγκών που καλύπτεται
σήμερα από εισαγόμενο αμερικανικό LNG και γενικότερα
από φυσικό αέριο Αγνοεί τις εισαγωγές ηλεκτρικού
ρεύματος απ τους σταθμούς φυσικού αερίου της Ιταλίας
και τους λιγνιτικούς της Βουλγαρίας Αυτές οι εξορύξεις
του φυσικού αερίου και του λιγνίτη στο εξωτερικό
μήπως δεν βλάπτουν το περιβάλλον Οι εξορύξεις σπάνιων
γαιών που είναι απαραίτητες για τον ψηφιακό μετασχηματισμό
και την πράσινη μετάβαση να σταματήσουν και
αυτές Τα υπεράκτια αιολικά πάρκα που στο Αιγαίο πρέπει
να στηριχτούν σε σχετικά μεγάλα βάθη δεν έχουν αρνητικό
περιβαλλοντικό αποτύπωμα Ποιος θα πληρώσει το πανάκριβο
ρεύμα για να κερδίσουν ξανά τα πράσινα γεράκια
Μας πληροφορεί επίσης το ΜέΡΑ25 ότι οι εξορύξεις των
εγχώριων υδρογονανθράκων θα χάσουν γρήγορα τη μεγάλη
οικονομική σημασία τους Πρέπει άμεσα να ενημερώσει
τους διεθνείς οργανισμούς που εξακολουθούν να προβλέπουν
ότι μέχρι το 2050 οι ΑΠΕ δύσκολα θα καλύπτουν πάνω
απ το 50 της διεθνούς κατανάλωσης και πως η παραγωγή
πετρελαίου και φυσικού αερίου θα συνεχίσει να αυξάνεται
την επόμενη εικοσαετία Δεν έχουν ενημερωθεί επίσης
τα ιμπεριαλιστικά κέντρα που ανταγωνίζονται σκληρά
ποιο θα ελέγξει τα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου
Δεν έχουν ενημερωθεί οι εφοπλιστές που ναυπηγούν
νέα πλοία για τη μεταφορά του LNG και του πετρελαίου
[…]

185 – Μ.Παπαδόπουλος – ΚΚΕ

provide an attachment id!

[…] Παρά τα προεκλογικά τους συνθήματα, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεσμεύονται να κινηθούν ξανά στις ίδιες ράγες που καθορίζουν η άρχουσα τάξη και η ΕΕ και την επόμενη μέρα, μετά τις εκλογές.

Όλοι τους δεσμεύονται να προωθήσουν τις νέες επενδύσεις των ομίλων, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις, τους όρους και τις προϋποθέσεις του σχεδίου Δίκαιης Πράσινης Μετάβασης της ΕΕ. Και την ίδια στιγμή κατηγορεί ο ένας τον άλλον ότι τάχα δεν διαθέτει σχέδιο και συγκεκριμένες προτάσεις.

Όλοι μαζί προωθούν την απολιγνιτοποίηση, τις δεσμεύσεις του κοινοτικού εμπορίου ρύπων που μετέτρεψαν τεχνητά σε ακριβό το φθηνό ρεύμα της εγχώριας λιγνιτικής ηλεκτροπαραγωγής. Και εμφανίζονται να διαφωνούν μόνο για την ημερομηνία θανάτου της τελευταίας σύγχρονης λιγνιτικής μονάδας της Πτολεμαΐδας.

Όλοι τους δεσμεύονται να χορηγήσουν ένα νέο πακτωλό χρηματοδότησης για να προσελκύσουν τις επενδύσεις των πράσινων ομίλων, με ειδικούς αναπτυξιακούς νόμους, με ειδικά φορολογικά κίνητρα και bonus.

Επενδύσεις που θα στηρίξουν την κερδοφορία τους στις μαύρες εργασιακές σχέσεις, την προσωρινή απασχόληση, τους χαμηλούς μισθούς και τις ακριβές τιμές για τα λαϊκά νοικοκυριά.

Και την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ υπόσχονται περισσότερα κοινοτικά κονδύλια για τις μικρές επιχειρήσεις και για έργα των ενεργειακών κοινοτήτων που καλύπτουν την αυτοπαραγωγή ενέργειας για τις τοπικές ανάγκες, κρύβοντας ότι η ΕΕ δίνει προτεραιότητα και εγκρίνει τις επενδύσεις μεγάλης κλίμακας. Κρύβοντας τους όρους διασφάλισης των κερδών τους, που θέτουν οι τράπεζες και οι κατασκευαστικές εταιρείες για να δανείσουν, να εγγυηθούν και να υλοποιήσουν τα έργα των ενεργειακών κοινοτήτων. Γεγονός που εξηγεί γιατί πάνω απ’ το 95% των σημερινών έργων των 1.400 ενεργειακών κοινοτήτων αφορά τις πωλήσεις ρεύματος στο δίκτυο μεταφοράς της Ενέργειας, δηλαδή την παραγωγή με σκοπό το καπιταλιστικό κέρδος.

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεσμεύονται να προωθήσουν νέο Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο που διευκολύνει την αδειοδότηση των επενδύσεων ΑΠΕ, με βάση το κοινοτικό πλαίσιο που μετατρέπει ολόκληρα δάση και ορεινούς όγκους σε ειδικές οικονομικές ζώνες. Μαζί προωθούν επίσης στα δημοτικά συμβούλια τις δημοπρατήσεις μεγάλων κοινοτικών εκτάσεων. Μαζί διαμόρφωσαν το αντιδραστικό πλαίσιο, με το οποίο ασκούνται διώξεις στις τοπικές αγωνιστικές πρωτοβουλίες που αντιστέκονται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να συγκαλύψει τη στρατηγική σύμπλευσή του με τη ΝΔ, προβάλλοντας ως μεγάλη διαφορά την πρότασή του για την επανακρατικοποίηση του 51% της ΔΕΗ. Ο ΣΥΡΙΖΑ που πρωταγωνίστησε στην πορεία ιδιωτικοποίησης και μείωσης του μεριδίου αγοράς της ΔΕΗ, σύμφωνα με τις μνημονιακές απαιτήσεις.

Όμως ακόμα και αν λέει αυτή τη φορά την αλήθεια, πώς θα διασφαλίσει η ΔΕΗ τα κέρδη των μετοχών της και πώς θα ανταποκριθεί στον ανταγωνισμό με τους άλλους ομίλους στο πλαίσιο της απελευθερωμένης αγοράς;

Ξέρουμε την απάντηση. Με το ξεζούμισμα των εργαζομένων της, με την αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης και τις ακριβές τιμές για τα λαϊκά νοικοκυριά. Αυτό συνέβαινε και όταν το κράτος είχε το 51% των μετοχών, αυτό συμβαίνει και τώρα που το κράτος ελέγχει το μάνατζμεντ. Αν πάλι η κυβέρνηση αποφασίσει να τη μετατρέψει ξανά σε ζημιογόνα τη ΔΕΗ, πάλι ο λαός θα φορτωθεί τις ζημιές ως φορολογούμενος και όχι ως καταναλωτής. Αυτό συνέβη πρόσφατα με μεγάλους ενεργειακούς ομίλους στη Γαλλία και στη Γερμανία. Αυτό συνέβη και επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Επομένως, όταν ακούμε τις γενικόλογες υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για «μηδενικό αναπτυξιακό έλλειμμα», μετά τη διάπραξη του εγκλήματος της απολιγνιτοποίησης, πρέπει να σκεφτούμε το ερώτημα: Μηδενικό για ποιον; Για τους πράσινους ομίλους ή για τους εργαζόμενους, για τις ανάγκες του λαού; Φυσικά ξέρουμε την απάντηση.
Πάνω απ’ όλα ο σοσιαλισμός θα κατοχυρώσει ότι όχι μόνο τα καύσιμα, αλλά και το ηλεκτρικό ρεύμα, το νερό, τα τρόφιμα, η υγεία και η ίδια η εργατική δύναμη δεν θα αποτελούν πλέον εμπορεύματα.

Μας ρωτούν ορισμένοι, πολλές φορές καλοπροαίρετα: Μπορούν να γίνουν όλα αυτά; Είναι ρεαλιστικά.

Μα έγιναν, υλοποιήθηκαν στον 20ό αιώνα. Γιατί στον 21ο αιώνα, που έχουν αυξηθεί τόσο πολύ οι δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας, να μη μπορούν να ξαναγίνουν;

Σκεφτείτε ότι στη Σοβιετική Ένωση, που γιορτάσαμε τα 100 χρόνια απ’ την ίδρυσή της, δεν υπήρχε ενεργειακή φτώχεια και ενεργειακή ακρίβεια, γιατί η ενέργεια δεν αποτελούσε πλέον εμπόρευμα. Είχε κατοχυρωθεί το σχετικό κοινωνικό δικαίωμα. Στους -15 βαθμούς Κελσίου δεν κρύωνε κανείς στη χιονισμένη Μόσχα και στο Λένινγκραντ. Γιατί είναι λογικό να πεθαίνουν σήμερα από αναθυμιάσεις από μαγκάλια ηλικιωμένοι που δεν βρίσκουν άλλο φτηνό τρόπο να ζεσταθούν και να έχουμε σπίτια με κομμένο ρεύμα, σπίτια που δεν έχουν να βάλουν πετρέλαιο;».

Για να καταργηθούν οι έμμεσοι κρατικοί φόροι, όπως ο ΦΠΑ, στα τρόφιμα, στα καύσιμα, στα είδη βασικής ανάγκης, κόντρα στις απαιτήσεις για ματωμένα πλεονάσματα.

Για φθηνό ρεύμα και νερό για όλο τον λαό, με άμεση μείωση τιμολογίων για τη φτωχή – λαϊκή οικογένεια.

Είμαστε μπροστά ενάντια στο έγκλημα της απολιγνιτοποίησης, για την αξιοποίηση όλων των εγχώριων πηγών ενέργειας, κόντρα στις δεσμεύσεις της ΕΕ, όπως το Εμπόριο Ρύπων.

Για την προστασία των χωριών, των δασικών εκτάσεων και του υδροφόρου ορίζοντα απ’ τα «πράσινα γεράκια», που θέλουν να γεμίσουν άναρχα την περιοχή με γιγαντιαία φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα. Στηρίζουμε τους αγώνες στην Καλαμιά, στη Γαλατινή, στη Σιάτιστα. Είμαστε μπροστά στην υπόθεση των μετεγκαταστάσεων, όπως της Ακρινής.

117 – Μ.Παπαδόπουλος – ΝΔ

provide an attachment id!

Με την έκδοση της ΚΥΑ που περιγράφει
τις προϋποθέσεις αδειοδότηοης και λειτουργίας των πρατηρίων
υδρογόνου διαμορφώνουμε τις συνθήκες για τη χρήση του υδρογόνου
ως καυσίμου Μεταφορών στην Ελλάδα Σε συνεργασία με
το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας τον υπουργό Κωνσταντίνο
Σκρέκα και τον υφυπουργό Νικόλαο Ταγαρά θέτουμε
τις βάσεις για τη δημιουργία πρατηρίων διάθεσης υδρογόνου
με αυστηρούς όρους ασφάλειας και μέριμνα για τον έλεγχο των
εγκαταστάσεων Επίσης με την εξασφάλιση της συμμετοχής
στα σχετικά ευρωπαϊκά προγράμματα η Ελλάδα παραμένει στο
προσκήνιο του εκσυγχρονισμού του ενεργειακού μείγματος ακολουθώντας
τη στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης του πρωθυπουργού
Κυριάκου Μητσοτάκη για τη χρήση των εναλλακτικών καυσίμων και την προώθηση των πράσινων μεταφορών.