Political Party: ΝΙΚΗ

Ανακήρυξη ΑΟΖ, άμεση έρευνα και συμφωνίες εξόρυξης των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων

Αύξηση της συμμετοχής ανανεώσιμων πηγών στο ενεργειακό μείγμα παραγωγής, με καθετοποίηση και χωροταξικό σχέδιο.

Αιολικά πάρκα σε δομημένο περιβάλλον και καλλιεργούμενα εδάφη, οπωσδήποτε εκτός περιοχών Natura. 

Προσέλκυση επενδύσεων για να αξιοποιήσει η Ελλάδα το ισχυρό δυναμικό ΑΠΕ και να καταστεί κέντρο παραγωγής «πράσινου» υδρογόνου.

Ακύρωση της βίαιης απολιγνιτοποίησης και του κλεισίματος εργοστασίων προτού φθάσουν στο λειτουργικό τέλος ζωής τους. 

Επιτάχυνση ενεργειακής διασύνδεσης της ηπειρωτικής ενδοχώρας με την ανατολική νησιωτική Ελλάδα.

Μόνιμα κίνητρα ενεργειακής αναβάθμισης των κατοικιών και ενσωμάτωση υψηλών προδιαγραφών ενεργειακής απόδοσης και μόνωσης στον Γενικό Οικοδομικό Κανονισμό.

Ισχυρά κίνητρα ανανέωσης επιβατικών οχημάτων και μείωσης καυσαερίων στα υπάρχοντα οχήματα. Αύξηση συμμετοχής ηλεκτροκίνητων σιδηροδρόμων στην επιβατική και την εμπορευματική κίνηση.

Ισχυρή Δασοφυλακή με επάρκεια προσωπικού και κονδυλίων για αντιπυρική προστασία, έλεγχο λαθροϋλοτόμησης και λαθροοικοδομής.

Περισσότερα: Θέσεις για την Ενέργεια & Θέσεις για το Περιβάλλον 

813 – Ξ. Μπαγλατζή – ΝΙΚΗ

provide an attachment id!

Έχει γίνει εργαλειοποίηση της κλιματικής αλλαγής και πολλοί αποφαίνονται ότι αποτελεί ανθρωπογενή παράγοντα και όχι φυσική αλλαγή. Ανέκαθεν είχαμε κλιματική κρίση. Θεωρώ ότι πρόκειται για εφαρμοσμένη πολιτική ώστε να υπάρξει ενεργειακή φτώχεια

809 – Δ. Βολονάκη – ΝΙΚΗ

provide an attachment id!

.Ο Τούρκος αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε στην εφημερίδα Daily Sabah υπό τον όρο της ανωνυμίας (λόγω των περιορισμών που ισχύουν στην Τουρκία για την επικοινωνία και τα Μέσα Ενημέρωσης), ανέφερε ότι το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών της Τουρκίας θα σχεδιάσει τα δικά του θαλάσσια πάρκα στην περιοχή, ως αντίδραση στην πρόσφατη εξαγγελία της δημιουργίας δύο μεγάλων εθνικών θαλάσσιων πάρκων, ένα στο Αιγαίο και ένα στο Ιόνιο, δια στόματος του έλληνα πρωθυπουργού κου Κυριάκου Μητσοτάκη τον περασμένο μήνα, στην 9η διεθνή διάσκεψη “Our Ocean Conference”.

Το θέμα είναι ευαίσθητο, δεδομένου ότι το διεθνές δίκαιο δεν παρέχει σαφείς οδηγίες για τη διασυνοριακή θαλάσσια διατήρηση», σημειώνεται στο δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας.

Είναι σαφές, ότι με αυτή της την αντίδραση η Τουρκία και με μία σειρά σχετικών δηλώσεων επί του θέματος τις προηγούμενες μέρες, αμφισβητεί τόσο την ελληνική κυριαρχία και θέτει ξανά ζήτημα γκρίζων ζωνών σε νησιά που θεωρεί ότι δεν έχει αποδοθεί η κυριαρχία τους με Διεθνείς Συνθήκες στην Ελλάδα και προσπαθεί, είτε να πετύχει τη ματαίωση της δημιουργίας των δύο περιβαλλοντικών πάρκων, είτε να επιβάλει τη συνδιαχείριση κοινών περιβαλλοντικών προγραμμάτων στο Αιγαίο, σε περιοχές ακόμη και της ελληνικής επικράτειας.

Όλα αυτά όμως θα είχαν αποφευχθεί και μπορούν να αποφευχθούν αν η ελληνική πλευρά προχωρήσει, ως οφείλει ως χώρα της ΕΕ, σε θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό και χρησιμοποιούσε το ενωσιακό δίκαιο.

Η ελληνική κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη, με βάση την Οδηγία 2014/89/ΕΕ από τις 23 Ιουλίου 2014, να υλοποιήσει τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό για τα θαλάσσια ύδατα στα οποία ασκεί κυριαρχία ή έχει κυριαρχικά δικαιώματα ή ασκεί δικαιοδοσία σύμφωνα με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS), το οποίο από το 1982 έχει ενσωματωθεί στο ενωσιακό δίκαιο.

Η προθεσμία για την κατάθεση του Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού (ΘΧΣ) κάθε κράτους-μέλους έληγε την 31η Μαρτίου 2021, ωστόσο παρατάθηκε κατά ένα έτος, δηλαδή μέχρι τον Μάρτιο του 2022, λόγω του κορωνοϊού. Η Ελλάδα δεν έχει καταθέσει, μέχρι σήμερα, κανένα σχέδιο (πρέπει να έχει τη μορφή νόμου που θα ψηφιστεί στην ελληνική Βουλή), οπότε παραπέμφθηκε από την Κομισιόν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, όπου της επιβλήθηκε υψηλό επαναλαμβανόμενο πρόστιμο, μέχρις ότου υλοποιήσει την Οδηγία. Η “ΝΙΚΗ” πρώτη ανέδειξε με επίκαιρη ερώτησή της στη Βουλή την παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο, λόγω της μη εκπόνησης Θαλάσσιων Χωροταξικών Σχεδίων.

702 – Α. Βαρύλλας – ΝΙΚΗ

provide an attachment id!

Από τις ενεργειακές εταιρείες, που βρέθηκαν πρώτες στο στόχαστρο όταν συγκέντρωναν δυσθεώρητα κέρδη εν τω μέσω της ενεργειακής κρίσης, τις τράπεζες που φορολόγησε η Ιταλία, η Τσεχία, η Λιθουανία, η Ισπανία και η Λετονία, μέχρι τις βιομηχανίες τροφίμων στην Πορτογαλία και το σύνολο των επιχειρήσεων στις βαλκανικές χώρες, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις φορολογούν τα υπερκέρδη των επιχειρήσεων για το 2022 και το 2023

Έστω και σήμερα η κυβέρνηση οφείλει να νομοθετήσει την φορολόγηση των υπερκερδών των μεγάλων ενεργειακών ομίλων και για τη χρήση 2023, με παράλληλη αύξηση του εφαρμοστέου συντελεστή τουλάχιστον στο 50%. Επίσης θα πρέπει να επεκταθεί η φορολόγηση των υπερκερδών στις τράπεζες και στις εταιρείες παραγωγής και διανομής τροφίμων, κάτι που συνέβη όπως αναφέραμε παραπάνω σε αρκετές χώρες μέλη της Ευρωπαικής Ένωσης, για τα έτη 2022 και 2023

589 – Ν. Παπαδόπουλος – ΝΙΚΗ

provide an attachment id!

Με την με την πληθώρα των φωτοβολταϊκών και με τις ανεμογεννήτριες είναι στιγμές που δεν ξέρουμε τι να κάνουμε την ενέργεια αφού δεν λήφθηκε καμία μέριμνα, όπως ξέρετε από το κράτος, να δεσμεύεται αυτή η ενέργεια όπως έκαναν οι Ελβετοί»

600 – Ν. Βρεττός – ΝΙΚΗ

provide an attachment id!

Η σιδηροδρομική Εγνατία δεν ωφελεί την Ελλάδα αλλά αντίθετα μπορεί να ωφελεί την Τουρκία ή τους Ιταλούς επενδυτές στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Η ανάπτυξη του σιδηροδρόμου, είπε, απαιτεί πολιτική βούληση, χρονοδιάγραμμα, χρηματοδότηση και κυρίως ιεράρχηση τωνπροτεραιοτήτων.

565 – Ρ. Καλυβιώτης – ΝΙΚΗ

provide an attachment id!

[…] Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να γίνει προς αυτή την κατεύθυνση είναι το να ξεφύγει η γραφειοκρατία των Βρυξελλών από την παλαβομάρα των «πράσινων πολιτικών». Που έχουν ως αποτέλεσμα την ενεργειακή φτώχεια και τον οικονομικό μαρασμό. Προφανώς και όλοι θέλουμε την προστασία του περιβάλλοντος, κανένας δεν θέλει την καταστροφή του. Αυτό όμως απέχει πολύ από τις αυτοκτονικές πολιτικές που ακραίες δυνάμεις της αριστεράς επιβάλλουν σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Η Ευρώπη αυτή την στιγμή οφείλει να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στην διάθεσή της, προκειμένου να έχει ενεργειακή αυτάρκεια. Όταν όμως χώρες όπως η δική μας, που διαθέτουν φυσικό ενεργειακό πλούτο δεν τον χρησιμοποιούν τι μπορεί να περιμένει κανείς; Τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο είναι πάμπολλα. Και αντί εδώ και χρόνια να έχουμε προχωρήσει σε εξορύξεις περιμένουμε σε κάθε προεκλογική περίοδο ανακοινώσεις δίχως αντίκρυσμα από την κυβέρνηση, όπως είχαμε και τώρα. Ο περίφημος Eastmed επίσης έχει παγώσει. Γιατί; Λόγω των αντιρρήσεων της Τουρκίας και της προσπάθειας της Δύσης να την κρατήσει στο … μαντρί. Για ποια «ενιαία» ενεργειακή πολιτική μπορούμε να μιλάμε όταν οι Βρυξέλλες δεν στέκονται δίπλα στην χώρα μας; Εάν υπήρχε ειλικρινής θέληση για ενιαία ενεργειακή πολιτική θα ξεκινούσε με αυτά. Εκτός και εάν η ενεργειακή αυτονομία δεν είναι ζητούμενο τελικά, αλλά μας ενδιαφέρει η προστασία συγκεκριμένων γερμανικών εταιρειών. […]

496 – Ρ. Καλυβιώτης – ΝΙΚΗ

provide an attachment id!

*[…] Το εθνομηδενιστικό τόξο θα μπορούσε να περιγραφεί ως ο χώρος που απαρτίζεται από αυτούς που θέλουν τον ψηφιακό ολοκληρωτισμό. Ως ο χώρος των κομμάτων που στοχεύουν στην κατάργηση της εθνικής ταυτότητας ως μέρους της συνταγής για την καταστολή ενιαίων συλλογικών αντιδράσεων απέναντι σε υπερκρατικούς και υπερεθνικούς οργανισμούς. Ισως διαφέρουν ως προς την ταχύτητα με την οποία πρέπει να γίνει αυτό, αλλά ο σκοπός είναι ξεκάθαρα ο ίδιος. Ευκαιρία οι πολιτικές αυτές να ηττηθούν στις εκλογές, ώστε στις Βρυξέλλες κάποιοι να κονταροχτυπηθούνμε το εθνομηδενιστικό τόξο υπέρ του έθνους,της παράδοσης και της θρησκείας μας Είναι ακόμα τα κόμματα τα οποία θέλουν να επιβάλουν τη woke ατζέ ντα και τον δικαιωματισμό προκειμέ νου να επιτύχουν τη ριζοσπαστική μετ ταβολήτης κοινωνίαςκαιτηναποδυνάμωση των ιστορικών θεσμών για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Και δεν περιορίζονται εκεί. Είναι τα ίδια κόμματα που, χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία την προστασία του περιβάλλοντος, επιβάλλουν μια συγκεκριμένη οικονομική ατζέντα που οδηγεί στην καταστροφή της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, ιδιαίτερα στον αγροτικό τομέα, έτσι ώστε να εξασφαλίσει τα συμφέροντα των πολυεθνικών που κατ’ αυτούς υπέρκεινται της ανεξαρτησίας που εξασφαλίζει η ύπαρξη ισχυρής μεσαίας τάξης. Είναι ακόμα τα κόμματα αυτά στων οποίων τα προτάγματα ανήκει η ολοκληρωτική υπακοή στις μεγάλες δυνάμεις καιτους σχεδιασμούς τους για την ανατολική Μεσόγειο, με λέξεις όπως «Εθνικό Συμφέρον» να αποτελούν κάποιου είδους ταμπού. Δεν χρειάζεται να γράψω εγώ εδώ ποια είναι τα κόμματα των οποίων οι πολιτικές ταυτίζονται με τα παραπάνω. Κάθε που λίτης μπορεί από μόνος του, εάν ξεπεράσει τα λόγια και δει τα πεπραγμένα τους, να κρίνει. Ως εκ τούτου, ο όρος «εθνομηδενιστικό τόξο» δεν αποτελεί κάποιου είδους «λυρικότητα» που έχει σκοπό να συγκινήσειτον αναγνώστη. Είναι απλώς ο τρόπος με τον οποίο μπορούννα περιγραφούν οι πολιτικές που εφαρμόζονταιτις τελευταίες δεκαε τίες στηΔύση. Οι οποίες έχουν σκοπό την απομείωση της ισχύ ος του έθνους-κράτους, τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων του σε υπερεθνικά όργανα και ταυτόχρονα τη μετατροπή της κοινωνί ας με τρόπο τέτοιο, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα μπορέσει να υπάρξει επιστροφή. Οι ευρωεκλογές του 2024 αποτελούν μια σημαντική ευκαι ρία οι πολιτικές αυτές να ηττηθούν. Ανάλογα μηνύματα έρχονται από όλη την Ευρώπη και πρέπει στις Βρυξέλλες κάποιοι να κοι νταροχτυπηθούν με το εθνομηδενιστικό τόξο υπέρ του έθνους, της παράδοσης και της θρησκείας μας.

473 – Α. Βορύλλας – ΝΙΚΗ

provide an attachment id!

*[…] Αυτό θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί με άμεσες Γερμανικές επενδύσεις στον ενεργειακό ενεργειακό τομέα σε συνεργασία με Ελληνικές Ελληνικές εταιρείες εταιρείες,, ειδικά στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και σε νέα σύγχρονα δίκτυα μεταφοράς της από την Ελλάδα προς την ΕΕ και φυσι κά προς την Γερμανία. ΗΕλλάδα διαθέτει σημαντικά ενεργειακά αποθέματα σε φυσικό αέριο, σύμφωνα με τις πρώτες μελέτες νότια της Κρήτης και στη Δυτική Ελλάδα, ενδεχομένως και σε άλλες περιοχές. Δυστυχώς όμως δυσκολευόμαστε να εκμεταλλευτούμε τον υποθαλάσσιο πλούτο μας, διότι ο εξ ανατο λών γείτονας γείτονας μας η Τουρκία Τουρκία,, επιβουουλεύεται λεύεται την ΑΟΖ και την υφαλοκρη υφαλοκρη πίδα μας. Η πολιτική της ΕΕ και της Γερμανίας πέραν της λεκτικής στήριξης προς την Ελλάδα χώρα μέλος της ΕΕ, επί της ουσίας κρατάει ίσες αποστάσεις από τις δύο χώρες. Για παράδειγμα, η σχεδιαζόμενη ηλεκτρική διασύνδεση της Αιγύπτου απευθείας με την Ελλάδα μέσωυποθα λάσσιου καλωδίου ισχύος 3.000 MW, προκαλεί αντίδραση της Τουρκίας. Η ΕυρωπαϊκήΈνωση παρόλο την τεράστια σημασία του έργου για την ενεργειακή της αυτάρκεια αποφεύγει να δώσει τις απαραίτητες εγγυήσεις υλοποίησης του έργου. Να τονίσουμε ότι η σχεδιαζόμενη ηλεκτρική διασύνδεση περνάει νότια της Κρήτης και σεπεριο χή του παράνομου Τουρκο – Λυβικού συμφώνου περί καθορισμού ΑΟΖ, το οποίο δεν αποδέχεται η Γερμανία και η ΕΕ! Όμως, τα λόγια «συμπάθειας» δεν αρκούν. Η ισοτιμία στις εταιρικές σχέσεις, προκύπτει από τις πράξεις και όχι απλά από τις προθέσεις. Ο πόλεμος στην Ουκρανία ανέδειξε την ενεργειακή εξάρτηση της ΕΕ από τρίτεςχώρες. Η Ελλάδα έχει το συγκρι τικό πλεονέκτημα ώστε να μετατραπεί σε χώρα παραγωγήςφτηνής πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας, να διασυνδεθεί με την Αίγυπτο, το Ισραήλ και άλλες χώρες και να αποτελέσει ενεργειακό κόμβο διανομής της στις χώρες της ΕΕ. Το βέβαιο είναι πως η Γερμανία θέλει φτηνή πράσινη ενέργεια από την Ελλάδα, αλλά αυτό θα πρέπει να το αποδείξει με πράξεις, δηλαδή αφενός με επενδύσεις και αφετέρου με ενεργή πολιτική στήριξη απέναντι στον Τουρκικό αναθεωρητισμό. Και μην ξεχνάμε, ότι η Ελλάδα για μια δεκαετία πέρασε από μια σκληρή φάση προσαρμογής μέσω μνημονίων, όχιμόνομεδική της ευθύνη, αλλά κυρίως με των δανειστών. Παράλλη λα, η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να έχει υψηλό αμυντικό προϋπολογισμό λόγω του κινδύνου στα ανατολικά μας σύνορα. Όμως, η «φίλη» Γερμανίαμέχρι και σήμερα, αρνείται οποιαδήποτε συζήτη ση για την επιστροφή των κατοχικών δάνειων και των πολεμικών επανορ θώσεων μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλε μο, παρά τις τεράστιες καταστροφές που προκάλεσε η Γερμανική Κατοχή στην Ελλάδα, εκτός από τους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς. Είναι προαφανώς ένα πολύπλοκο ζήτημα για το οποίο το κόμμα μας η «Νίκη» προτεί νει την σύσταση μικτής επιτροπής για την οριστική επίλυση του. Επίσης, η Γερμανία θα πρέπει να επαναπροσδιορίσειτις σχέσεις της με την Τουρκία, δεν μπορεί να κωφεύει στις διεκδικήσεις της Τουρκίας σε βάρος Ελλάδας και Κύπρου, θα πρέ πει να θέσει κόκκινες γραμμές απένα ντι στο καθεστώς Ερντογάν. Αν λοιπόν, η Γερμανία θέλει να έχει μια ισότιμη εταιρική σχέση με την Ελλάδα, θα πρέπει να λάβει υπόψη της, όλους αυτούς τους παράγοντες και να συνδράμειτην χώρα μας, στηνυιοθέ τηση τωννέων δημοσιονομικών κανόνων για την μείωση του χρέους, όταν θα γίνει η ανάλυση Βιωσιμότητας χρέους, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι φίλοι και εταίροι μεπράξεις κρίνονται

499 – Κ. Δελβερούδης – ΝΙΚΗ

provide an attachment id!

*[…] τα τεράστια προβλήματα του εν λόγω πολυνομοσχεδίου, αναδεικνύοντας ότι:

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο «μαμούθ», που συμπυκνώνει ουσιαστικά 5 νομοσχέδια σε 1. Προηγήθηκε προσχηματική δημόσια διαβούλευση μόλις 8 ημερών, αντί της προβλεπόμενης προθεσμίας των 2 εβδομάδων. Αγνοήθηκαν πλήρως τα πολυσέλιδα και εμπεριστατωμένα πολυσέλιδα υπομνήματα των επιστημονικών και συλλογικών φορέων. Για να εφαρμοστεί το νομοσχέδιο, απαιτούνται τουλάχιστον 77 Υπουργικές Αποφάσεις και 2 Π.Δ.
Ως προς τη διαχείριση των υδάτων: Η ίδρυση μιας Α.Ε., με την επωνυμία «Οργανισμός Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας Α.Ε.», αποκαλύπτει την πρόθεση της Κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει το νερό, το οποίο είναι δημόσιο αγαθό και όχι εμπόρευμα! Αναξιοκρατικοί διορισμοί και υπέρογκοι μισθοί και μπόνους στο Δ.Σ. Κατάργηση των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων στη Θεσσαλία
Ως προς τη διαχείριση και προστασία των δασών: Η διαχείριση των δασών μετατρέπεται σε καθαρά επιχειρηματική δραστηριότητα, με τη σύσταση υβριδικών συνεργατικών σχημάτων. Οι δασικοί συνεταιρισμοί και οι κοινοπραξίες θα αναγκαστούν να συμβληθούν με εταιρείες κολοσσούς. Η διαχείριση των δασών θα πρέπει να έχει συλλογικό και κοινωνικό χαρακτήρα, με προσανατολισμό την αειφορία του περιβάλλοντος, την προστασία και την αποκατάσταση της βιοποικιλότητας.
Ως προς τον εξορθολογισμό της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Πολιτικής: Ο ίδιος ο Υπουργός ανέφερε: «Η ελληνική πολιτεία έχει πλήρως αποτύχει στο θέμα των αυθαιρέτων. Δεκαετίες! Έχουμε κάνει εκατομμύρια νομιμοποιήσεις. Ποτέ δεν σταματήσαμε τη νέα αυθαίρετη δόμηση». 5 χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ, δεν εφαρμόστηκε ούτε κατ’ ελάχιστο, ο Ν.4495/2017, για την καταπολέμηση της αυθαίρετης δόμησης. Απαξιώθηκαν πλήρως οι Υπηρεσίες Δόμησης. Oι άδειες και οι «τακτοποιήσεις» των αυθαιρέτων, δεν ελέγχθηκαν ΠΟΤΕ και αναπόφευκτα δημιουργήθηκε μια νέα γενιά χιλιάδων αυθαιρέτων!
Τα Τοπικά και Περιφερειακά Παρατηρητήρια Ελέγχου Δόμησης, ποτέ δεν συγκροτήθηκαν, ενώ σήμερα καταργούνται πλήρως Στα πλαίσια μιας λογικής υπερ-συγκεντρωτισμού, αποφασίστηκε η απαξίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η μεταφορά της αρμοδιότητας ελέγχου της αυθαίρετης δόμησης στη Γενική Διεύθυνση Σώματος Επιθεωρητών και Ελεγκτών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Τήρηση διαδικτυακού χαρτογραφικού Πληροφοριακού Συστήματος Γεωεντοπισμού Αυθαιρέτων, στο ΥΠΕΝ ή στο ΤΕΕ, με τη χρήση “drones” και αεροφωτογραφιών, τη στιγμή που η λειτουργία σχετικού συστήματος τηλεπισκοπικής χαρτογράφησης, δεν αξιοποιήθηκε ποτέ!
Κατεδαφίσεις αυθαιρέτων με διαδικασίες-εξπρές, με προτεραιότητα, στα νέας γενιάς αυθαίρετα κτίσματα
Ανάγκη επαναφοράς της ρύθμισης αυθαιρέτων κατηγορίας 5, που έχουν κτιστεί πριν από τις 28/07/2011, για να σταματήσει, επιτέλους, η ομηρία χιλιάδων ιδιοκτητών
Στο συγκεκριμένο σχέδιο νόμου, δεν υπάρχει καμία ειδική ευνοϊκή πρόβλεψη στα μέτρα περί αυθαιρέτων και κατεδαφίσεων, για τα ακίνητα των πολύτεκνων οικογενειών.
Ως προς την ενότητα ενεργειακής ασφάλειας:

Η Κυβέρνηση αδυνατεί να διαχειριστεί τα υπερφορτωμένα δίκτυα, με αποτέλεσμα να εγκυμονεί κίνδυνος για όλο το σύστημα
Ανάγκη αποθήκευσης της παραγόμενης ενέργειας Ερωτηματικά και ανησυχίες για τη λειτουργία της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων.[…]

275 – Ν. Βρεττός – ΝΙΚΗ

provide an attachment id!

Η ΚΑΠ για το 2023-27 φέρνει σημαντικές αλλαγές στην Ελλάδα που στοχεύουν σε φιλοπεριβαλλοντικές δράσεις και αυστηρότερους ελέγχους αλλά σε ένα μέσο ενός ψηφιακού μετασχηματισμού του πρωτογενούς τομέα και της αυστηροποίησης του ελέγχου